VPN-beveiliging en -codering is een nogal lastige zaak wanneer je dieper gaat graven in de verschillende problemen. Zoals u waarschijnlijk weet, is het fundamentele doel van een VPN het vergroten van uw online beveiliging en privacy door uw gegevens te verzenden via een gecodeerde tunnel, zodat deze niet in de buurt komt van de nieuwsgierige ogen van overheden, ISP's of kwaadwillende types zoals hackers.

Als u gemakkelijk de veiligste VPN-provider met de allerbeste codering wilt kiezen, hebben we het harde werk voor u gedaan en onze beste vijf keuzes samengesteld hier.

 • Bekijk de beste VPN

Meest veilige VPN in 2018

1. ExpressVPN

Beste allround VPN voor beveiliging en codering

Aantal servers: 2000 | Server locaties: 148 | IP-adressen: 30000 | Maximale apparaten ondersteund: 3

Eersteklas beveiligingSpeedy performanceGeen gratis plan of proefNiet de goedkoopste VPN

Met ExpressVPN krijgt u alle grepen beveiliging die u maar wilt. De provider gebruikt bijna uitsluitend AES 256-bit codering en OpenVPN. Daarnaast maakt het bedrijf gebruik van een RSA-4096-handshake (een vorm van verbindingsonderhandeling tussen uw apparaat en een VPN-server) en SHA-512-hash-berichtverificatiecode (HMAC), samen met PFS (Perfect Forward Secrecy).

WebRTC-lekbescherming, DNS-lekpreventie en een kill-schakelaar completeren een indrukwekkende beveiligingsinspanning.

De prestaties zijn voor het grootste deel net zo sterk, vooral bij kortere afstandsverbindingen. Er zijn talloze VPN-servers om uit te kiezen en de service biedt gebruiksvriendelijke apps voor elk belangrijk platform, evenals een breed scala aan extra apparaten (en een paar browserextensies). Een echt privacybeleid is ook op zijn plaats, wat goed is om te zien.

Er is echter geen gratis plan of proef om de wateren te testen, en de prijskaartjes op de drie beschikbare abonnementen zijn iets hoger dan veel concurrerende VPN's (met name het maandplan).

Toch krijg je een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie en als je kiest voor het 12-maandenplan (met drie maanden extra extra voor de goede orde), krijg je een goede waardepropositie - vooral gezien de beveiliging functies die hier worden aangeboden. De beschikbare pakketten zijn:

 • [$ 12,95 per maand] 1 maand
 • [$ 9,99 per maand] 6 maanden - $ 59,95
 • [$ 6,67 per maand] 12 maanden (plus 3 gratis maanden) - $ 99,95

2. IPVanish

Snelste VPN

Aantal servers: 1100+ | Server locaties: 60+ | IP-adressen: 40000+ | Maximale apparaten ondersteund: 10

Serieus fastNicely configureerbare software. Kleine problemen met Windows-client. Geen gratis proefperiode

Tijdens onze prestatietests, leverde IPVanish uitstekende downloadsnelheden voor nabijgelegen servers, terwijl het nog steeds bovengemiddelde snelheden over langere afstanden beheerde. Native apps zijn beschikbaar voor alle grote platforms, met installatie-instructies voor vele anderen.

De software biedt je meer dan genoeg low-level-instellingen om mee te sleutelen, mocht je dat willen, hoewel er een klein nadeel is met de Windows-client. We vonden dat de laatste enigszins gevoelig voor netwerkproblemen was en helemaal niet leuk speelde als concurrerende VPN-clients op de host-pc waren geïnstalleerd, dus houd hier rekening mee.

Beveiligend, IPVanish gebruikt AES-256-CBC-codering met een SHA256-hash-algoritme, ondersteuning voor meerdere protocollen, een kill-switch, zowel eigen DNS als externe DNS-code, evenals een OpenVPN-scramble-oplossing om te voorkomen dat de VPN-verbinding wordt gedetecteerd en geblokkeerd. De service is ook een van onze favorieten als het gaat om privacy.

Je zult wel wat geld moeten ophoesten om van deze service te genieten, want er is geen gratis proefversie om het te testen (tenzij je je aanmeldt voor de iOS-app). De prijzen zijn niet de goedkoopste, hoewel het jaarplan meer biedt dan waar voor uw geld, en u kunt meer besparen door u aan te melden via de speciale aanbieding van TechRadar, natuurlijk. De beschikbare pakketten zijn:

 • [$ 7,50 per maand] 1 maand
 • [$ 6,74 per maand] 3 maanden - $ 20,24
 • [$ 4,87 per maand] 1 jaar - $ 58,49

3. NordVPN

Beste VPN voor dubbele codering

Aantal servers: 5114 | Server locaties: 62 | IP-adressen: Nvt | Maximale apparaten ondersteund: 6

Dubbele gegevenscoderingGoede prestatiesVrij maandelijks abonnement

Deze in Panama gevestigde outfit heeft een aantal sterke punten qua beveiliging, met name 'Double VPN'-technologie die je verbinding routeert via twee afzonderlijke VPN-servers (in plaats van slechts één) voor een extra beveiligingslaag.

Er is een beperkt aantal Double VPN-servers, maar de service biedt ook het gebruik van het Onion-netwerk via VPN, evenals automatische blokkering van verdachte websites en advertenties. 256-bits AES-codering is aanwezig, terwijl het IKEv2 / IPsec-beveiligingsprotocol is goedgekeurd als standaard in de apps van NordVPN voor iOS en macOS, waarbij OpenVPN de keuze is voor Windows en Android.

De service die op het gebied van prestaties wordt geleverd in onze tests, en u kunt verbinding maken met een groot aantal beschikbare clients (plus er zijn een aantal zelfstudies voor apparaten die geen native clients hebben). Wat privacy betreft, implementeert het bedrijf een 'no logs'-beleid, dus het is allemaal goed in dat opzicht.

Op het gebied van abonnementen biedt NordVPN een aantal gunstig geprijsde commerciële plannen (het dure maandelijkse abonnement opzij), samen met een geld-teruggarantie van 30 dagen. Het beperkte 3-jarenplan is van grote waarde als u bereid bent die toezegging na te komen. De beschikbare pakketten zijn:

 • [$ 11,95 per maand] 1 maand
 • [$ 6,99 per maand] 1 jaar - $ 83,88
 • [$ 3,99 per maand] 2 jaar - $ 95,75
 • [$ 2,99 per maand] 3 jaar - $ 107,55

4. AirVPN

Beste balans tussen prestaties en prijs

Aantal servers: 222 | Server locaties: 20 | IP-adressen: Nvt | Maximale apparaten ondersteund: 5

Open en transparant. Hoog configureerbaar. Enkele serverlocaties kunnen gebruiksvriendelijker zijn

AirVPN, afkomstig uit Italië, is een op OpenVPN gebaseerde service die wordt beheerd door “activisten en hacktivisten ter verdediging van netneutraliteit, privacy en tegen censuur”. Dientengevolge krijgt u een verfrissend transparante provider die openlijk alle belangrijke veiligheids- en privacyaspecten, evenals andere details, behandelt. Een goed voorbeeld is dat AirVPN gebruikers vooraf een minimaal toegewezen bandbreedte van 4 Mbps (downloads en uploads) garandeert.

U krijgt de volledige primeur over wat er op beveiligingsgebied gebeurt. Hoogwaardige codering omvat 4096-bits RSA-sleutels, een AES-256-CBC-gegevenskanaal, HMAC SHA1-besturingskanaal en interne VPN DNS-oplossing en PFS, terwijl elke server OpenVPN via SSH, OpenVPN over SSL en OpenVPN over Tor ondersteunt. Ook is onlangs de volledige IPv6-ondersteuning toegevoegd, evenals ondersteuning voor 'tls-crypt'.

In onze tests waren de prestaties snel bij het gebruik van lokale servers, hoewel we bij sommige servers een lage snelheid hadden gevonden. Het bedrijf heeft servers in 20 landen, wat aan de lage kant is in vergelijking met sommige rivalen.

De native Windows-client heeft een lastige interface die zijn oorzaak niet helpt, maar aan de andere kant sport het vele toeters en bellen die een aangenamere VPN-ervaring mogelijk maken.

Er zijn vijf beschikbare plannen die in het algemeen redelijk betaalbaar zijn. Er is een driedaags plan dat fungeert als een goedkoop alternatief voor een volledige proef, maar zoals altijd is het jaarplan de beste keuze voor de beste besparingen. De beschikbare pakketten zijn:

 • [$ 1,20] 3 dagen
 • [$ 8,39 per maand] 1 maand
 • [$ 6,00 per maand] 3 maanden $ 17,99
 • [$ 6,00 per maand] 6 maanden - $ 35,98
 • [$ 5,40 per maand] 12 maanden - $ 64,76

5. Windscribe

Beste gratis VPN

Aantal servers: 540+ | Server locaties: 100 | IP-adressen: Nvt | Maximale apparaten ondersteund: Onbeperkt

Onbeperkte apparatenGratis abonnement met gegevens van 10 GB / maand Gemiddelde verbindingssnelheden Selectie onbemande plannen

Een van de belangrijkste factoren die Windscribe zo aantrekkelijk maken, is dat gebruikers hiermee een onbeperkt aantal apparaten kunnen aansluiten, waardoor het ideaal is voor gezinnen. Een ander groot pluspunt is een freebie-aanbieding met een vrij genereuze maandelijkse datalimiet van 10 GB (veel meer dan je elders zult vinden, hoewel je bent beperkt in de servers die je kunt gebruiken, wat vrij gebruikelijk is met gratis abonnementen).

Onze prestatietests lieten gemengde resultaten zien, waarbij de dichtstbijzijnde server teleurstellende downloadsnelheden afleverde, vreemd genoeg, en de resultaten beter werden van verder weg (precies het tegenovergestelde van wat we gewend zijn).

Het is goed genoeg voor browsen en lichtgewicht streamen, en we moeten zeggen dat Windscribe redelijk goed presteert voor een gratis service. Mobiele gebruikers zullen geen problemen ondervinden bij het gebruik van de service, omdat er apps beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android.

De Canadese provider gebruikt AES 256-bit encryptie met SHA512-authenticatie en een 4096-bit RSA-sleutel. Er is ook ondersteuning voor PFS, evenals een kill-switch en bescherming tegen DNS- en IPv6-lekken. Meer goed nieuws komt in de vorm van een gedetailleerd privacybeleid dat zo gunstig is als het kan krijgen.

Het gratis plan terzijde, er is niet veel keuze in termen van betaalde abonnementen - in feite kun je kiezen tussen maandelijkse, jaarlijkse of tweejaarlijkse facturering, waarbij de laatste de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. De beschikbare pakketten zijn:

 • Gratis
 • Pro: Maandelijks abonnement - $ 9,00
 • Pro: Jaarplan - $ 4,08 per maand, gefactureerd 49 $ per jaar
 • Pro: 2-jarig plan - $ 3,70 per maand, gefactureerd voor 89 $ tweejaarlijks

Beveiliging en encryptie

Versleuteling kan alleen zo ver gaan. Als de autoriteiten logboeken of andere details over gebruikers van een VPN-bedrijf eisen, zal de codering de provider er niet van weerhouden om de genoemde details over te dragen - daarom zou u altijd op zoek moeten zijn naar een bedrijf dat een super solide 'geen logs heeft' ' het beleid. Dat komt omdat hoewel versleuteling uw gegevens privé en onleesbaar kan houden voor uw ISP, deze nog steeds zichtbaar is voor de VPN.

Dus dat is een van de algemene misvattingen over VPN-beveiliging en -codering met betrekking tot online privacy. Verdere misverstanden kunnen voortkomen uit de allegaartje van het jargon dat het spreken over codering omringt, wat waarschijnlijk allemaal zinloos is voor de informele VPN-gebruiker. Termen als 128-bit, 256-bit, AES en ander jargon kunnen verwarrend zijn, dus een beetje uitleg is in orde.

Versleuteling is gebaseerd op geavanceerde wiskundige formules om zijn magie te bewerken. Sommige soorten codering zijn sterker dan andere, en dat is waar de termen 128-bit en 256-bit binnenkomen - de laatste is sterker dan de vorige. AES staat voor Advanced Encryption Standard en is het computercijfer of het eigenlijke algoritme dat wordt gebruikt om de codering uit te voeren.

Blowfish en AES zijn veruit de meest gebruikte coderingen in het dagelijkse VPN-gebruik en u zult meestal VPN-providers zien die AES 256-bit-codering aanbieden. Dit laatste is iets van een wereldwijde standaard voor solide beveiliging, waarbij 256-bit encryptie een verbluffend 1.1579 x 10 produceert tot 77 mogelijke toetsen.

Gegeven dat, zelfs als je de gecombineerde kracht van alle krachtigste supercomputers ter wereld zou gebruiken, het niet mogelijk is om een ​​brute-force aanval uit te voeren om een ​​symmetrische 256-bits sleutel te kraken (niet voordat de dood van het universum ronddraaide, hoe dan ook) ).

Ook een vermelding waard is Perfect Forward Secrecy (PFS), een systeem van private coderingssleutels gegenereerd voor elke nieuwe sessie - dit zorgt er feitelijk voor dat, zelfs als de huidige specifieke sleutel die op de een of andere manier wordt misbruikt, de codering van afgelopen sessies niet kan worden gekraakt (omdat ze allemaal een andere sleutel gebruiken).

Wat betreft VPN-protocollen, op het gebied van beveiliging is OpenVPN de aanbevolen keuze in de meeste gevallen vanwege de inherente veiligheid en hoge configureerbaarheid.

Dat zijn de basisprincipes als het gaat om VPN-codering, zonder dat u zich verdiept in de diepten van het onderwerp.

 • We hebben de beste gratis VPN afgerond

De 3 beste VPN-services voor codering

?☆☆☆☆☆ Volledige beoordeling lezen☆☆☆☆☆ Volledige beoordeling lezen☆☆☆☆☆ Volledige beoordeling lezen

pricing

12 maanden $ 6,67 / mthViewat Express VPN12 maanden $ 6,49 / mthViewat IPVanish VPN36 maanden $ 2,99 / mthViewat NordVPN

Best voor

Privacy en deblokkeringTorrenting en P2P-verkeerBalance van opties en gebruiksgemak

Compatibele apparaten

Werkt met

Aantal locaties

946.055

Gelijktijdige verbindingen

756

P2P-verkeer

Onbeperkte Bandbreedte

Proefperiode