Alpham's zelfrijdende autobedrijf, Waymo, heeft zijn resultaten na nog een jaar op de weg gedeeld, en het ziet ernaar uit dat het door Google gestuurde autonome rijproject letterlijk mijlen vooruit loopt op de concurrentie.

Een autonoom rapport over uittreding van voertuigen van Waymo, verzonden aan het California Department of Motor Vehicles, toont aan dat de zelfrijdende auto's van het bedrijf aanzienlijk minder bestuurdersinterventies hebben dan anderen.

Specifiek, vermeldt het rapport de voertuigen van Waymo een indrukwekkende 635.868 cumulatieve mijlen van reistijd over het afgelopen jaar, maar slechts 124 gemelde uittredingen, of gevallen waarbij een bestuurder werd gedwongen om het over te nemen.

Een andere manier om ernaar te kijken, is dat voor elke 5.128 mijl die Wayron zelfrijdende auto's aflegde, een mens maar één keer hoefde in te stappen. Dit is nog beter in vergelijking met 2015, omdat de uittredingsgraad van Waymo met maar liefst 75% daalde van 0,8 ontheffingen per 1000 mijl naar slechts 0,2.

Zelfgestuurde uitvoering

Hoewel de cijfers op zichzelf niet zo indrukwekkend lijken, valt de koers op als een zere duim in vergelijking met andere bedrijven die hun zelfrijdende spel momenteel aanscherpen.

BMW rapporteerde bijvoorbeeld slechts één uittreding in 2016, maar alleen met 638 mijl autonoom rijden onder zijn riem. Ondertussen meldde Nissan 28 uittredingen meer dan 4.099 autonome mijlen (ongeveer een uittreding per 146 mijl) gereden vorig jaar.

Een andere wegmarkering voor Waymo's vooruitgang ligt nog verder achterop. Uber, een nieuwkomer in de autonome rij-ring, heeft naar verluidt een rampzalig uittredingspercentage van één per mijl - in werkelijkheid 5.128 keer slechter dan het record van Waymo, volgens The Guardian.

Het is de moeite waard om te verduidelijken dat Uber's resultaten van een andere bron zijn dan de California DMV. Een vertegenwoordiger vertelt ons dat het bedrijf tot 1 januari 2018 niet verplicht is om een ​​uittredingsrapport voor de afdeling op te stellen.

Hoewel de uitschakeling van Uber betrekkelijk slecht lijkt, heeft het bedrijf ook naar verluidt vorig jaar 20,354 mijl aan ervaring opgedaan - meer dan grote fabrikanten zoals Mercedes, Ford, Nissan, BMW en Honda gecombineerd.

(Honda lijkt dit jaar bijvoorbeeld geen tests op de openbare weg in Californië te hebben gedaan.)

Dat gezegd hebbende, wil Uber misschien een notitie van Waymo noteren om de uitschakeling te voorkomen voor alle anderen op de weg - gewoon niet letterlijk, omdat de ridesharing-service al een rechtszaak ondergaat voor naar verluidt het stelen van aspecten van Waymo's zelfrijdende tech.

  • Zelfrijdende auto's hebben misschien niet eens mensen nodig om te starten