Het lijkt erop dat het besluit van social gaming company Zynga om $ 180 miljoen (£ 110 miljoen) te spenderen aan het verwerven van one-hit wonderontwikkelaar OMGPOP, nog niet helemaal is uitgekomen zoals gepland. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het van plan is tot $ US95 miljoen (£ 60 miljoen) af te schrijven van de deal.

Zynga's voorlopige financiële kwartaalrapport derde brak het nieuws, maar liet zien dat het kwartaal niet zo succesvol was als het bedrijf zou hebben gehoopt.

Terwijl Zynga tussen $ US300 tot $ US305 miljoen (£ 185- £ 189 miljoen) verdiende, was dat niet voldoende om te voorkomen dat het bedrijf een nettoverlies rapporteerde van tussen $ US95 tot $ US105 miljoen (£ 60-65 miljoen) . Het dwong het bedrijf zijn verwachtingen voor het volledige jaar te verlagen.

Dit is het gevolg van het verlies van de eerste helft van $ US108 miljoen (£ 68 miljoen), dat het bedrijf beschuldigde van het slechte openbare aanbod van Facebook

Aandelenkoers keldert

De aandelenkoers van Zynga sloeg na het nieuws flink in de rondte en zakte rond de 22 procent in de handel na sluitingstijd. De slotkoers van $ US2.21 is slechts een fractie van het $ US10-debuut.

Mark Pincus, CEO van Zynga, gebruikte een bedrijfspostpost om het bedrijf te proberen te verzamelen. Hij is van plan om de huidige teleurstellende resultaten te keren door "te investeren in andere genres zoals het casino waar we al mee leiden Zynga Poker en blauwe PVP, een categorie waarmee we pionierden Mafia Wars, en nu hebben we de mogelijkheid om opnieuw uit te vinden met het beste talent van de industrie hier in Zynga. "

Het is echter nog lang niet aan het einde van de dag voor het bedrijf. Met de lancering van Farmville 2 en Chefville, evenals klassiekers als Words with Friends, trekt het bedrijf nog steeds 311 miljoen maandelijkse actieve gebruikers aan.

Via: BGR