Zynstra heeft een volledig beheerde hybride cloud-oplossing gelanceerd die het kopen en beheren van IT voor kleine en middelgrote bedrijven (SMB) moet vereenvoudigen.

Het wordt geleverd door IT-serviceproviders en geïnstalleerd op een huidige of next-gen HP ProLiant-server die op het terrein van de klant is geïnstalleerd. MKB's kunnen kiezen welke gegevens en toepassingen op locatie of in de cloud worden geïmplementeerd en of ze meer servers aan hun netwerk toevoegen of verbinding maken met cloudservices.

Functies omvatten beveiliging met firewalls, anti-malware, antiphishing, antispam en inbraakdetectie. Ze verschijnen naast bestandsopslag, domeinbeheer en authenticatie met Microsoft Active Directory, back-up en herstel, internetgateway met contentfiltering en toepassingen, waaronder Microsoft Exchange en SharePoint, Sage 50. Er is ook integratie met externe cloudgebaseerde services zoals Office365.

De oplossing wordt op afstand beheerd door de IT-serviceprovider, maar klanten kunnen hun wachtwoorden wijzigen, gebruikers toevoegen en bestanden herstellen met behulp van de Management Cloud-interface van Zynstra.

Zynstra biedt het aan aan bedrijven met tussen de 10 en 250 werknemers tegen een vergoeding per gebruiker per maand.

Regelmatige updates

Zynstra CEO en mede-oprichter Nick East vertelde TRPro dat de oplossing gestandaardiseerd is met behulp van gepatenteerde technologie, wat betekent dat applicaties en software up-to-date en up-to-date worden gehouden door patches getest en geleverd door de IT-serviceprovider voordat ze worden ingezet.

Hij zei: "De meeste cloudserviceproviders proberen ervoor te zorgen dat iedereen stabiel, betrouwbaar en dezelfde build heeft. We doen hetzelfde, maar de timing moet goed zijn.

"We willen de verandering niet forceren, maar we willen wel dat klanten de meest betrouwbare en up-to-date software hebben, of het nu onze software is of de applicatie-belasting die er bovenop zit."

Hij vervolgde: "Het gaat ook helemaal door naar de hardware, dus wanneer we het einde van de garantiecyclus voor de hardware, meestal drie jaar, bereiken, zullen we het upgraden en vervangen, en de software zal gewoon doorgaan rennen."

De oplossing en prijzen zijn nu verkrijgbaar bij de partners van Zynstra.