De verbazingwekkende opkomst van de Draw Something-app op smartphones en Facebook heeft de aandacht getrokken van Zynga, die naar verluidt in besprekingen is om de maker van het spel te kopen.

De Pictionary-achtige app, die is gebaseerd op het raden van de doodles van je vrienden, is naar de top van de Android- en iOS-hitlijsten gerold met meer dan 25 miljoen downloads.

Vorige week werd het ook de meest gespeelde game op Facebook met dagelijks 10,6 miljoen gebruikers, alles in de zes weken na de lancering.

Ontwikkelaar OMGPOP had een relatief magere tijd doorgemaakt totdat Draw Something het uit het slop trok. Nu zou de koning van social gaming, Zynga, klaar zijn om te strijden.

Hoe krijg je $ 250m?

TechCrunch zegt dat Zynga, dat Words With Friends, Farmville en Zynga Bingo publiceert, bereid zou kunnen zijn om tot $ 250 miljoen te betalen om het bedrijf te verwerven.

Het rapport wijst er ook op dat Zynga eerder geneigd is om zijn eigen versie van de app te bouwen en zijn superieure merkidentiteit te gebruiken om de dominantie van OMGPOP weg te nemen in plaats van al dat geld uit te spatten..

Zynga heeft eerder in dit gebied. Rapporten van afgelopen november suggereerden dat het bedrijf een aanbod van ruim een ​​miljard pond had afgewezen toen het Angry Birds-maker Rovio wilde verwerven..

Via: TechCrunch