Zynga, ooit de leider in social gaming, is getroffen door nog moeilijkere tijden omdat het zijn studio's in Maryland, Texas en New York blust en consolideert..

Chief Operating Officer David Ko kondigde aan dat de kantoren van Zynga in McKinney en het centrum van Austin, Texas zijn gesloten, met die teams die verhuizen naar kantoren in Dallas en Noord-Austin.

De New Yorkse kantoren van het bedrijf consolideren ook, waarbij alle medewerkers verhuizen naar mobiele Zynga-studio in New York City.

Zynga bekleedt ook zijn studio in Baltimore en zegt dat alle medewerkers die om een ​​overdracht hebben gevraagd, zijn overgeplaatst naar de andere studiosites van Zynga.

Zynga neemt af

Hoewel de veranderingen voornamelijk lijken te bestaan ​​uit personeel dat wordt verplaatst, zodat Zynga minder kantoren heeft om te beheren, zijn de kantoren in kwestie aanzienlijk.

Zynga's nu gesloten Austin-studio was vooral bekend vanwege de With Friends-serie. Woorden met vrienden mede-scheppers Paul en David Bettner vertrokken al in oktober 2012 vanuit Zynga.

Ondertussen zijn de kantoren in Baltimore ontstaan CityVille 2, het sociale spel-vervolg dat Zynga eerder deze maand had gesloten, amper vijf maanden nadat het vorig jaar werd gelanceerd. Brian Reynolds, voormalig hoofd van de studio in Baltimore, verliet Zynga in januari.

De mobiele studio van New York City is de thuisbasis van Draw Something-ontwikkelaar OMGPOP, waarvan de overname door Zynga moest worden afgeschreven als een verlies van $ 95 miljoen (UK £ 60 miljoen, AU $ 91 miljoen).

Volgens Ko, "zal de reorganisatie ons in staat stellen om onze middelen te richten op onze meest strategische kansen."

Hij voegde eraan toe: "We hebben nog veel werk te doen, maar ik ben ervan overtuigd dat we op de juiste weg zijn om het potentieel van Zynga te realiseren."