Zynga, schepper van het verslavende Boerderij dorp en Woorden met vrienden games heeft zijn Q4-winstrapport vrijgegeven met een enorme groei, maar ook een nettoverlies.

De omzet in het vierde kwartaal bedroeg US $ 311,2 miljoen, een stijging van 58,9 procent op dezelfde tijd vorig jaar.

De omzetcijfers voor het hele jaar waren nog indrukwekkender, met een geweldige stijging van 90,8 procent van 2010 naar 2011 van $ 1,14 miljard.

Desondanks boekte het bedrijf een nettoverlies dat toegeschreven werd aan uitgaven die gemoeid waren met de beursintroductie van het bedrijf en investeringen in nieuwe game-ontwikkeling.

FarmVille pushen, gebruikers krijgen

Niet dat het een reden tot zorg is, aangezien maandelijkse actieve gebruikers de 240 miljoen mark bereiken, een stijging van 23 procent ten opzichte van vorig jaar, en "maandelijkse unieke betalers" zijn gestegen naar 2,9 miljoen.

Onlangs werd ontdekt dat Zynga $ 445 miljoen aan Facebook waard is, waarmee een deel van de Facebook-credits wordt verdiend die worden gebruikt om items in spellen zoals Farmville te kopen.

Zynga is begrijpelijk optimistisch over 2012 en voorspelt nog meer groei, hoewel gewogen naar de tweede helft van het jaar.

Via The Verge