FarmVille-ontwikkelaar en Facebook-gamingliefje Zynga wil patent aanvragen voor een nieuwe virtuele valuta, aldus een nieuwe octrooiaanvraag.

Zynga heeft een aanvraag ingediend voor een patent getiteld 'Virtual Playing Chips in een Multiuser Online Game Network', dat betrekking heeft op een server die een verzoek ontvangt om een ​​virtuele in-game valuta van een speler te kopen.

Virtueel contant geld

Deze virtuele kredieten zijn gepland om 'niet-inwisselbaar' te zijn en mogen alleen worden gebruikt binnen een bepaalde gamewereld, volgens de details in de patentaanvraag, gemaakt in maart 2010.

Zynga-topman Mark Pincus wordt in de octrooiaanvraag genoemd als een van de uitvinders van het concept voor in-game virtueel geld.

Zynga vervolgde eerder dit jaar een website met de naam Playerauctions.com om te proberen te verkopen Mafia Wars items voor contant geld in de echte wereld, bewerend dat het bedrijf daarmee inbreuk maakte op zijn auteursrecht en handelsmerken.

Zynga tekende onlangs ook een overeenkomst om Facebook Credits te gebruiken voor de komende vijf jaar, waarvan Zuckerberg en co. neem een ​​gezonde 30 procent snee.

U kunt hier de volledige USPTO-aanvraag online indienen.

Via Gamesindustry.biz