Ruwe tekeningen zijn er om te blijven volgens Zynga, die gelooft Teken iets is hier voor de lange termijn.

Zynga kocht de populaire teken-app voor $ 183 miljoen van OMGPOP in maart, maar sindsdien is het aantal mensen dat de app gebruikt gedaald - het is nu 13e in de Britse App Store-hitlijsten, waar het ooit aan de top stond.

Dit komt neer op 7,6 miljoen gebruikers die met de app spelen, minder dan 14,5 miljoen gebruikers op hun hoogtepunt, terwijl Android-gebruikers nog steeds verliefd zijn op Teken iets omdat het de top blijft van het minder lucratieve Google Play-diagram.

Wintergroen, nooit blauw

Spellenbedrijf Zynga maakt zich geen zorgen over zijn afkomst op iOS, maar met John Schappert, COO van Zynga, legt de app uit dat hij zeker zal blijven hangen.

"We zien het als een game die een groenblijvende franchise is", legt Schappert uit aan de WSJ. "Het is een spel dat nog jaren zal voortleven."

Als dit het geval is, moet Zynga naar verschillende inkomstenstromen kijken om geld te verdienen met de app - iets wat het al doet.

Het heeft een deal geschreven met DreamWorks om te promoten Madagascar 3: Most Wante van Europad in de app en er was ook het recente nieuws dat merken als tekeningsopties zullen verschijnen.

Gezien Zynga's track record in de gaming-markt, als er een bedrijf is dat een succes kan maken Teken iets het zal het zijn.

Maar die cijfers moeten de pakken wat stof tot nadenken geven, ongeacht wat ze in de geschiedenis zeggen.

Via CNET