Het slechte nieuws blijft maar komen voor Zynga, hoewel de laatste misschien deel uitmaakt van een schoonmaakbedrijf, omdat het bedrijf er een sombere paar maanden van af wil schudden.

John Schappert, chief operating officer van de social games maker, nam woensdag ontslag, een week nadat hij naar verluidt van zijn verantwoordelijkheden was ontslagen, toezicht houdend op de ontwikkeling van Zynga's spel.

Volgens Zynga is het vertrek van Schappert niet gebonden aan enig meningsverschil met het bedrijf met betrekking tot enige kwestie van interne operaties, beleid of praktijken. Woord van het ontslag verspreid dankzij een SEC-aanvraag.

Hoewel oprichter en CEO van Zynga, Mark Pincus, de bijdragen van Schappert aan zijn bedrijf 'significant' noemde, was de kern van de reden waarom Schappert ontslag nam mogelijk dat hij vorige week bij naam werd vermeld in een rechtszaak tegen auteursrechten tegen Zynga bij Electronic Arts (EA)..

Zynga in heet water

TechRadar meldde zaterdag dat EA beweert "The Ville", een Zynga Facebook-game, inbreuk maakt op de auteursrechten van EA voor hun Facebook-game "The Sims Social."

Schappert werd geroepen samen met verschillende andere leidinggevenden die door Zynga van EA zijn gepocheerd in een poging om "The Ville" naar Facebook te brengen, met "gedetailleerde, interne strategische plannen en ontwikkelingsinformatie met betrekking tot EA's inspanning om The Sims-franchise te brengen op Facebook. "

Het pak kwam op de hielen van teleurstellende verdienende rapporten, die leidden tot een verkorting van de koers van Zynga met bijna 40 procent.

Als klap op de vuurpijl vervolgen enkele investeerders van het bedrijf Zynga op claims executives en investeerders dumpten aandelen voorafgaand aan de slechte winstrapporten, wat handel met voorkennis vormt.

Schappert's toezicht op de ontwikkeling van taken werd naar verluidt gestript, omdat Zynga van Facebook probeert af te stappen naar mobiel gamen.

Ironisch genoeg kwam Schappert in april 2011 naar Zynga voordat hij toetrad tot EA als COO. Hij zou een tijdje Microsoft als vicepresident hebben voordat hij terugkeerde naar zijn laatste en laatste baan.

Via The Verge