Don Mattrick zit midden in een rotte situatie, maar hij trekt zijn dappere gezicht aan.

"De komende jaren zullen een tijd van fenomenale groei in onze ruimte zijn en Zynga heeft ongelooflijke troeven om te profiteren van de marktkansen," zei het voormalige hoofd van Xbox in een persbericht over inkomsten voor de sociale gaming-site die hij nu leidt als CEO.

"We hebben veel hard werk voor de boeg en als we resetten, verwachten we meer volatiliteit in ons bedrijf dan we zouden willen in de komende twee tot vier kwartalen."

Zynga's worstelingen zijn goed gedocumenteerd, maar toen het bedrijf vandaag zijn Q2 2013-inkomsten rapporteerde, leerden we dat de omzet jaar-op-jaar met 31 procent zakte, met een netto kwartaalverlies van $ 16 miljoen (ongeveer £ 10,4 miljoen, AU $ 17,3 miljoen).

Gebruikers waren ook down; het bedrijf zag een daling van 306 miljoen maandelijkse actieve gebruikers in het tweede kwartaal van 2012 naar 187 miljoen in het laatste kwartaal. Dagelijkse actieve gebruikers daalden van 72 miljoen naar 39 miljoen jaar-op-jaar.

Die gok niet nemen

Ondanks de toenemende verliezen, beweerde Zynga dat haar grootste kans zich in de vrijheid bevindt om sociale spellen te spelen.

Hoewel het bedrijf "zijn echt-geld-spelproducten blijft evalueren" in het Verenigd Koninkrijk, zal het bedrijf niet blijven zoeken naar licenties die nodig zijn om soortgelijke objecten in de VS te vestigen..

Echte geldversies van ZyngaPlusPoker en ZyngaPlusCasino worden in het land uitgevoerd, en hoewel Zynga een "langetermijnvisie" heeft gesteld om de ervaring van gokken op platforms "op gereguleerde markten wereldwijd" te brengen, lijken de staten daar niet op te zijn lijst.

We kunnen ons schrap zetten voor een paar meer cringe-waardige kwartalen van Zynga, maar heeft Mattrick wat nodig is om deze eens zo geweldige gamer om te draaien? De tijd zal het leren.

  • Apple had een recordkwartaal ... maar slechts voor één product.