Microsoft's Zune MP3-speler zou eerder in het VK kunnen aankomen dan iemand van ons dacht - althans volgens een Made for Zune-partner.

De partner - die anoniem wilde blijven - vertelde Tech.co.uk dat het product van zijn bedrijf zou worden gelanceerd in het VK kort nadat de Zune zelf arriveerde, wat in "twee tot drie maanden" zou zijn..

Microsoft heeft er geen geheim van gemaakt dat het ernaar streeft tegen juni een miljoen Zunes wereldwijd te verkopen, hoewel er tegenstrijdige berichten zijn over hoe goed het in de VS aan het doen is..

De Amerikaanse analist NPD Group schatte dat de Zune 9 procent van de MP3-spelersverkopen in de VS heeft opgepikt tijdens de eerste verkoopweek in december - dat is een hele 54 procentpunten achter iPod-verkoop voor dezelfde periode. Steve Jobs, CEO van Apple, zei vorige week dat de Zune in de vakantieperiode slechts twee procent van de draagbare MP3-speler had bereikt.

De Zune staat momenteel op de 13e plaats op Amazon's bestverkopende draagbare MP3-spelerslijst. Dat plaatst het achter verschillende modellen van Apple, Sansa en Creative, maar dan voor Apple's vijfde generatie witte 80GB iPod.