Een service genaamd Zune Video komt op de Xbox 360 op belangrijke markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, waarbij Microsoft bevestigt dat het twee van zijn merken zal koppelen, omdat het afzonderlijk een nieuwe Zune-mediaspeler voor de VS heeft aangekondigd.

Zune Video, een 'herziene' service naar de huidige Amerikaanse Zune Marketplace, zal op Xbox Live in de UK aankomen, evenals in de VS, Frankrijk, Italië, Duitsland, Ierland en Spanje.

In een interview met de Guardian, voorafgaand aan de officiële aankondiging later deze week, legde Chris Stephenson van Microsoft de gedachte achter het verplaatsen van Zune naar Xbox uit.

"Xbox als platform breidt zijn publiek uit en groeit verder dan games naar entertainment in de woonkamer", zegt Stephenson.

"Dat is wat de prioriteit van een verbeterde Zune-videodienst naar Xbox heeft gedreven ... Het gaat over het veranderen van de manier waarop mensen over entertainment denken."

Geen Zune-gamer-telefoon

De openbaring schiet ver achter sommige voorspellingen dat een mobiele Zune-telefoon of een draagbare spelconsole klaar was om onthuld te worden.

Ondertussen is de bevestiging van een nieuwe Zune-speler vrijgegeven, waarbij Reuters enkele details in een kort rapport heeft geplaatst.

De nieuwe Zune HD zal, zoals de naam al doet vermoeden, high-definition video bevatten, een touchscreen en Wi-Fi-connectiviteit hebben.

De WiFi luidt de komst van een webbrowser in, en er zal ook een internetradio zijn en de belofte van een betere kwaliteit van het afspelen van radio.

"Ja, we hebben een geweldig apparaat", voegde Stephenson eraan toe. "Dit is een fantastisch stuk hardware en absoluut gaat het helemaal goed met de iPod Touch, het is hyperconcurrerend ten opzichte van dat product.

Stephenson heeft ook meer gesproken over het potentieel voor gamen op de Zune, in hetzelfde blogartikel over Gurdian Games:

"Nou, gamen op het handheld-apparaat is absoluut een grote kans voor ons, we hebben het DNA in onze business.

"We hebben het nu niet specifiek over het gamingaspect van ons hardwareplatform, maar het is absoluut iets dat we in de loop van de tijd willen intensiveren, en we zullen er in de toekomst meer aankondigingen over hebben."