Microsoft zou Bill Gates op het verkeerde been zetten en chef J Allard ontwerpen voor een speciale gebeurtenis op woensdag, waarop het bedrijf een drietal nieuwe mobiele Zune-mediaspelers zal aankondigen.

Sommige van de nieuwe modellen zijn gebaseerd op flash-geheugen en hebben een vergelijkbare vormfactor als de Apple iPod nano. Ze zullen voorzien zijn van een kleurendisplay met een hoge resolutie met videoweergave, wifi en meer opslagruimte dan hun rivalen, volgens Beta News.

Foto's van op flitsen gebaseerde Zunes?

ZuneScene heeft ook foto's gepubliceerd van wat de nieuwe spelers zouden kunnen zijn - ze tonen twee op flitsen gebaseerde modellen en één versie van de harde schijf. Microsoft heeft blijkbaar gekozen voor roze, bruine en zwarte kleurenschema's voor de nieuwe modellen.

Microsoft's Robbie Bach zei in mei dat het meer dan een miljoen Zunes in de VS had verkocht sinds het in november 2006 werd gelanceerd.

Er is echter nog steeds een goede manier om Apple bij te benen, wat naar verwachting alleen al dit jaar 68 miljoen IPods zal verkopen. De cumulatieve verkoop van iPod sinds de lancering in 2001 zou 150 miljoen zijn.