Op de dag dat Mark Zuckerberg onthulde dat hij nu vader is van een meisje genaamd Max, kondigden de CEO van Facebook en zijn vrouw, Priscilla Chan, ook aan dat ze de overgrote meerderheid van hun aandelen in het sociale netwerk weggeven aan goede doelen.

De nieuwe ouders zijn van plan 99% van hun Facebook-aandelen weg te geven, momenteel ter waarde van ongeveer $ 45 miljard, in de loop van hun leven. Zuckerberg en Chan maakten de aankondiging in een brief aan hun dochter, geplaatst op Facebook.

Met de gift en via het Chan Zuckerberg-initiatief wil het gezin het menselijke potentieel bevorderen en de gelijkheid van kinderen bevorderen. De eerste aandachtsgebieden zijn onder meer persoonlijk leren, het genezen van ziekten, het verbinden van mensen en het bouwen van sterke gemeenschappen, merkte de brief op.

Zuckerberg en Chan schreven van het weggeven van hun aandelen: "We weten dat dit een kleine bijdrage is aan alle middelen en talenten van degenen die al aan deze problemen werken, maar we willen doen wat we kunnen, samen met vele anderen."

Meer details over de initiatieven zijn in de komende maanden te verwachten, inclusief het aanpakken van vragen over waarom en hoe Max's moeder en vader de problemen aanpakken waaraan ze zulke immense middelen besteden om.

  • Dit is een manier waarop Facebook mensen helpt verbinding te maken met internet