"We gaan geen telefoon bouwen", zei Mark Zuckerberg gisteren tijdens de inkomstenoproep van Facebook en probeerde opnieuw die geruchten op Facebook naar bed te brengen.

Hij heeft het eerder gezegd - dat het maken van een Facebook-telefoon "de verkeerde strategie" zou zijn - maar het faalde om de tandwielen van de geruchtenmolen te stoppen..

Deze keer was de jonge CEO nadrukkelijker: "We gaan geen telefoon bouwen. Het is niet de juiste strategie voor ons om één geïntegreerd systeem te bouwen ... Laten we zeggen dat we 10 miljoen eenheden verkopen - dat zou 1 procent van de gebruikers zijn Wie zorgt er voor ons? "

10 miljoen eenheden, geen probleem

Hij begint een beetje Ballmer te klinken als hij verder gaat: "We hebben een miljard mensen die onze producten gebruiken en we moeten Facebook echt goed maken op alle apparaten die ze gebruiken.

"In plaats van alleen een app te bouwen die een versie is van de functionaliteit die je vandaag hebt, denk ik dat het zo belangrijk zal zijn om ervoor te zorgen dat we dieper en dieper kunnen gaan."

Hoewel het niet duidelijk is wat dat betekent, zouden we niet verbaasd zijn om te zien dat het sociale netwerk op zijn minst nauwer samenwerkt met de fabrikanten van grote telefoons en softwaremakers om het netwerk dieper in de besturingssystemen van telefoons te integreren. Het is al behoorlijk goed gebakken in Android en iOS, maar het klinkt alsof Facebook nog verder wil gaan.

Facebook maakt dus geen eigen telefoon, maar dat betekent niet dat het geen "mobiel bedrijf" is - de woorden van Zuck, want voor het eerst gebruiken steeds meer mensen Facebook vanaf mobiele apparaten dan op internet.

Oké, Zuck. Geen Facebook-telefoon. Wij geloven u. (Net.)