Het duurde even, maar Mark Zuckerberg verbrak een paar dagen geleden zijn stilzwijgen over het Cambridge Analytica-schandaal en plaatste op zijn Facebook-pagina een reactie met de mededeling: "We hebben de verantwoordelijkheid om je gegevens te beschermen, en als we dat niet kunnen doen, dan doen we dat niet" ik verdien het je te dienen. '

Hoewel de online reactie niet echt als een verontschuldiging klonk, is de gigant van de sociale media offline gegaan om precies dat te doen.

Zondag hadden meerdere kranten in het Verenigd Koninkrijk en de VS paginavullende advertenties ondertekend door Zuckerberg om "sorry" te zeggen voor de "schending van vertrouwen" en voor "niet meer doen op het moment".

"We ondernemen nu stappen om ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt", lees de advertenties die zijn gepubliceerd in de Britse The Observer, The Sunday Times, Mail op zondag, Sunday Mirror, Sunday Express en Sunday Telegraph, evenals in The New York Times, Washington Post en de Wall Street Journal in de VS..

Exclusie van de volledige pagina van de @facebook-baas in veel Britse kranten vandaag #cambridgeanalytica pic.twitter.com/z6EG5u6PgwMarch 25, 2018

Gebruikers van sociale media kopen het echter niet: velen hebben erop gewezen dat de verontschuldiging overtuigender zou zijn geweest als het bedrijf niet had gedreigd een rechtszaak aan te spannen tegen verslaggevers die eerder deze maand het verhaal braken..

Dit zou overtuigend zijn als ze niet hadden gedreigd een rechtszaak aan te spannen tegen de verslaggevers die het verhaal braken. https://t.co/bifHzQYzRBMarch 25, 2018

Het schandaal heeft ertoe geleid dat de aandelenkoersen van Facebook zijn gedaald, waardoor Zuckerberg belooft "het beter voor je te doen". Het sociale mediaplatform heeft al apps van derden uit de mijne "zo veel informatie" gestopt en is begonnen "het beperken van de data-apps die worden verkregen wanneer [gebruikers] zich aanmelden".

  • Hoe u uw Facebook-account loskoppelt van apps van derden