Facebook is niets anders dan ambitieus, en het zal moeten zijn als het 5 miljard mensen - bijna de hele wereldbevolking - wil verbinden tegen 2030.

CEO Mark Zuckerberg stelde het doel voor tijdens een Facebook 12-jarig jubileumfeest op maandag, volgens USA Today. Facebook heeft al 1,59 miljard gebruikers, een cijfer dat sinds 2011 meer dan verdubbeld is, dus het zou het doel in de komende 14 jaar mogelijk kunnen bereiken.

Maar hoe zal Facebook nog eens 3 miljard mensen bereiken wanneer het grootste deel van de ontwikkelde wereld al toegang heeft tot de dienst?

"We willen afronden met het verbinden van iedereen, we gaan het doen in samenwerking met overheden en verschillende bedrijven over de hele wereld," zei Zuckerberg, voordat hij naar verluidt gebaarde naar een foto van de drone voor internetbezorging van het bedrijf, genaamd Aquila..

Om meer mensen met Facebook te verbinden, moet het bedrijf beschikbaar komen in regio's waar internet niet bestaat, of nauwelijks. Facebook haalt de tussenpersoon weg met zijn internetstralende drones, ogenschijnlijk om meer mensen verbinding te laten maken met internet en al zijn voordelen, maar ook, volgens sommigen, om meer gebruikers te binden aan zijn steeds groter wordende netwerk, dat grotendeels wordt ondersteund door advertentie-inkomsten.

Het bedrijf heeft ook zijn gratis Basics by Facebook-programma dat gratis toegang biedt tot een beperkt aantal internetdiensten. De service is in brand gestoken voor wat sommige critici zeggen schendingen van de netneutraliteit, en het is gesloten in India en Egypte.

Het zal voor Facebook veel moeilijker zijn om zijn 1,59 miljard mensen te bereiken dan dat het de eerste was, laat staan ​​tot 5 miljard, maar het sociale netwerk heeft duidelijk een strategie die het agressief implementeert..

  • Hier is hoeveel geld Facebook per gebruiker verdient