Facebook grote kaas Mark Zuckerberg heeft onthuld dat het gratis internetproject van het bedrijf, Internet.org, zijn zinnen op Europa heeft gezet.

In een vraag en antwoord werd aan Zuck gevraagd of er plannen waren om het uit te breiden naar het continent, waarop Zuck reageerde:

"Ja, we willen Internet.org [overal] brengen waar er mensen zijn die verbonden moeten zijn .We beginnen met het prioriteren van de landen met de meest onverbonden mensen en door samen te werken met netwerkexploitanten en regeringen die het meest enthousiast zijn over werken met Internet.org om iedereen online te krijgen in hun land. "

De dienst, die basis mobiel internet levert aan plaatsen die voorheen niet verbonden waren, is al gelanceerd in India, Zambia, Kenia, Columbia en Tanzania.

Zuck verdedigde de service aan een gebruiker die opmerkte dat Internet.org alleen een erg eenvoudige service biedt, en antwoordde: "enige connectiviteit hebben en enige mogelijkheid om te delen is altijd veel beter dan helemaal geen mogelijkheid om verbinding te maken en te delen".

Een Zuckus veroorzaken

Tijdens de een uur durende V & A-sessie onthulde Zuckerberg ook dat hij slechts 50-60 uur per week werkt, is enthousiast over het uitbreiden van Facebook's Messenger-betalingsfunctie "in de loop van de tijd", en liet (nog maar eens) zien dat Oculus VR veel verder kijkt dan gamen.

"Onze missie is om mensen de kracht te geven om iets te ervaren", schreef hij. "Zelfs als je niet de mogelijkheid hebt ergens naartoe te reizen, of om persoonlijk bij iemand te zijn, of als het fysiek onmogelijk is om iets in onze analoge wereld te bouwen, is het doel om te helpen een medium te bouwen dat je de mogelijkheid geeft om al deze dingen te doen die je anders misschien niet zou kunnen doen. "

Richard Branson kwam ook langs om een ​​vraag te stellen, omdat hij kennelijk geen e-mail van Zuck heeft en dit de enige manier was om contact met hem op te nemen.