ZTE lanceert eindelijk een grote, high-end smartphone op CES 2013 in Las Vegas, omdat het eindelijk de strijd aanbindt met de belangrijkste spelers op de mobiele markt.

Het Chinese bedrijf bouwt gestaag aan zijn merk over de hele wereld, met voornamelijk budget- en mid-range handsets tot nu toe, inclusief de ZTE Tania, Grand X en Kis - met een duidelijk gebrek aan killer-apparaten.

Dat zal veranderen in januari, met Hagen Fendler, ZTE's hoofdontwerpend directeur, die Computer World vertelt: "Het zal een soort startpunt zijn van een nieuw designtijdperk voor ZTE."

Niet Nubia, dat is anders

Fendler kon geen verdere details of inzichten over het toestel geven, maar we hopen dat het een 4,5-inch of groter scherm zal hebben en wat serieuze kracht en technologie onder de motorkap zal hebben om te wedijveren met die van de Samsung Galaxy S3, HTC Eén X + en iPhone 5.

Eerder waren er geruchten rond een "Nubia" -apparaat van ZTE, en hoewel Fendler bevestigde dat dit merk bestond, behoort de telefoon die op dit moment in kwestie niet tot deze familie behoort.

"Het merk Nubia is een tweede merk, dat we gebruiken om het high-end parallel aan deze activiteit aan te pakken."

Het lijkt erop dat ZTE misschien een kijkje neemt in Sony's boek, dat twee afzonderlijke kanalen heeft, die beide hun eigen vlaggenschipapparaten hebben in de vorm van de Xperia S en Xperia T.

TechRadar zal Vegas-gebonden zijn in januari om CES te raken om je het laatste nieuws te brengen over ZTE en het is het nieuwe vlaggenschip toestel, dus blijf op de hoogte voor de binnenkant magere.