ZTE assembleert zijn grootste commissie om zijn volgende smartphone te ontwerpen.

Het opkomende mobiele apparaat van de Chinese telefoonproducent, codenaam Project CSX, zal worden gemaakt met behulp van suggesties van het publiek via het communityforum van ZTE.

Natuurlijk zijn er beperkingen. ZTE is alleen geïnteresseerd in inzendingen die "technisch mogelijk zijn tegen 2017" en die iets "betaalbaar voor het grote publiek" kunnen produceren, dus het toevoegen van een Predator-stijl verhul apparaat of met diamanten bezette knopen zal het niet snijden.

Als een toegevoegde bonus zal ZTE geldprijzen weggeven aan diegenen wiens briljante idee de telefoon in de wacht slepen, en deelnemers de kans geven om het apparaat uit te proberen voordat het in de verkoop gaat, of zelfs een reis naar CES in Las Vegas winnen , Engadget-rapporten.

Het is te vroeg om te vertellen wat voor soort telefoon Project CSX zal worden, maar sommige ideeën die tot nu toe grip hebben gekregen, zijn onder meer verwisselbare batterijen, ondersteuning voor dual-simkaart en ervoor te zorgen dat de telefoon niet verandert in een phablet.

Er zijn ook meer bizarre ideeën opgedoken, zoals een flesopener en een thermometer om ervoor te zorgen dat je die brewski opent wanneer hij het koudst is. Hé, iemand daar buiten zal dat zeker gebruiken, toch??

Moeten de anderen hetzelfde doen?

Onze tijd met de ZTE Axon 7 geeft ons vertrouwen dat het bedrijf een zwaardere telefoon kan maken zonder het budget te overschrijden - een veel voorkomende vloek in crowdsourcing.

Dat gezegd hebbende, het is altijd een gok wanneer er input van het publiek bij betrokken is, dus het zou ons niet verbazen als Apple en Samsung een soortgelijke onderneming hebben vermeden totdat het populair of, nog beter, winstgevend blijkt te zijn.

Ondertussen hoopt Google's Project Ara elke telefoon een persoonlijke te maken dankzij modulaire onderdelen, met een ontwikkelaarseditie die uitkomt zodra dit najaar. Mochten modulaire telefoons van de grond komen, dan is de behoefte aan apparaten die zijn afgestemd met openbare stemmen bijna gegarandeerd verdwenen.

Dat gezegd hebbende, we zijn niet tegen het idee dat grote spelers peilingen doen voordat ze een product uitsturen. Bijvoorbeeld, de mogelijke verwijdering van de koptelefoonaansluiting van de iPhone 7 is door fans en critici tegemoet getreden, iets dat Apple waar mogelijk had kunnen voorkomen door de bevolking te peilen..

Is ZTE's experiment de toekomst van smartphone-ontwikkeling? Er is op dit moment niets te vertellen, maar je hebt nog tot 31 augustus om je ideeën in te dienen voordat het tijd is om de stem te laten horen. Wat ons betreft, we zijn achter die ingebouwde flesopener - er lijkt er nooit een in de buurt te zijn wanneer we het nodig hebben.

  • Samsung Galaxy Note 7 versus iPhone 6S Plus - welke phablet oppermachtig is?