ZTE heeft een nieuw financieringsplan voorgesteld ter waarde van $ 10,7 miljard en heeft acht nieuwe bestuursleden genomineerd omdat het streeft naar een overeenkomst die is bereikt met de Amerikaanse regering en waarmee het bedrijf weer kan terugkeren.

Het bedrijf was verbannen van het verkrijgen van producten en diensten van Amerikaanse leveranciers nadat het een eerdere overeenkomst over illegaal verzenden van producten naar Noord-Korea en Iran had geschonden. Dit leidde ertoe dat de operaties werden opgeschort en toegegeven dat het voortbestaan ​​ervan in gevaar was.

Zakelijke transactie met ZTE

De Amerikaanse president Trump kwam echter tussenbeide met een nieuwe deal, waarbij ZTE een boete van $ 1 miljard zal betalen, zijn bestuur en management zal veranderen en $ 400 miljoen aan escrow zal storten, wat betekent dat het weer aan het werk kan op zijn telecommunicatienetwerkapparatuur en smartphones.

Volgens Reuters zal ZTE zijn 14-man sterke board moeten vervangen en alle executives op senior vice president-niveau van hierboven moeten afwijzen. Alle officieren die betrokken zijn bij het schandaal zullen ook gedwongen worden om te vertrekken, met wel 40 werknemers in gevaar.

De terugkeer van ZTE naar een bedrijf volgt een periode van inactiviteit van twee maanden die zag dat maar liefst $ 3 miljard de waarde ervan heeft weggevaagd.

Er is gesuggereerd dat het een maand voordat ZTE de verzending van handsets naar de VS kan hervatten, terwijl medewerkers bang zijn voor de reputatieschade en financiële schade die het incident heeft veroorzaakt, van invloed kan zijn op bonussen en banenvooruitzichten. Er zijn ook zorgen dat de revisie van het bord tot instabiliteit zou kunnen leiden.

Het Witte Huis heeft duidelijk gemaakt dat mocht ZTE opnieuw inbreuk maken, het geen nieuwe kans krijgt om zichzelf terug te betalen.

  • Bekijk de beste mobiele deals voor juni 2018