ZTE heeft acht nieuwe executives aangesteld in zijn raad van bestuur, omdat het een zevenjarig verbod op het omgaan met leveranciers in de VS wil vernietigen.

Lie Zixue is gekozen als de nieuwe voorzitter van de onderneming, terwijl de andere zeven nieuwe leden bestaan ​​uit uitvoerende en niet-uitvoerende bestuurders.

Ondertussen verzetten de aandeelhouders tijdens de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf een voorstel om $ 209 miljoen in dividenden uit te keren, volgens Reuters.

ZTE-verbod

De Chinese fabrikant van smartphone- en telecomnetwerken is verplicht zijn managementteam te wijzigen, elke medewerker te ontslaan op een senior vice-president niveau of hoger en de Amerikaanse overheid een boete van $ 1 miljard te betalen voor het vernietigen van het verbod, waarbij nog eens $ 400 miljoen wordt aangehouden escrow.

Het verbod is afgegeven aan ZTE wegens het overtreden van een eerdere overeenkomst voor het illegaal verzenden van producten naar Noord-Korea en Iran. ZTE was verplicht om executives die betrokken zijn bij het schandaal te disciplineren, maar verzuimde dit te doen.

President Donald Trump heeft persoonlijk ingegrepen om een ​​oplossing voor de situatie te vinden die tot de nieuwe regeling heeft geleid. Nochtans zou de overeenkomst oppositie onder ogen kunnen zien van de wetgevers van de VS die reeds een defensiewet hebben goedgekeurd die een amendement omvatte dat het reddingsplan kon blokkeren. Senatoren hebben ook geschreven naar Trump en er bij hem op aangedrongen om het verbod opnieuw in te voeren.

ZTE heeft beweerd dat het voortbestaan ​​ervan gevaar loopt omdat het maar liefst 30 procent van zijn componenten uit de VS haalt. Zijn aandelen hebben 60 procent van hun waarde verloren sinds de handel is hervat na een opschorting van twee maanden en er zijn ook zorgen dat het nieuwe bestuur zal leiden tot een periode van onzekerheid die de mogelijkheid van een ommekeer zou kunnen belemmeren.

Het bedrijf heeft zich verontschuldigd voor het schandaal, terwijl Washington duidelijk heeft gemaakt dat als ZTE opnieuw inbreuk maakt, de VS niet aarzelen om het uit te schakelen.

  • Bekijk de beste mobiele deals voor juli 2018