ZTE heeft bevestigd dat zijn apparaten veilig zijn en dat ze geen bedreiging vormen voor de Amerikaanse telecom, in een poging de negatieve pers rond het merk te vernietigen.

We hebben gisteren gemeld dat het Amerikaanse inlichtingencomité zei dat zowel ZTE- als Huawei-handsets uit de Verenigde Staten zouden moeten worden geweerd, omdat de Chinese mobiele fabrikanten een bedreiging vormden voor de nationale veiligheid..

Beide bedrijven we snel om de bewering te weerleggen, met Huawei met vermelding van de beschuldigingen waren "ongegrond suggesties", terwijl ZTE zei dat "ten zeerste oneens" met het rapport, en nu de laatste heeft onthuld meer informatie over waarom het's tech veilig is voor Amerikaanse consumptie.

Erkend door 140 regeringen, 500 netwerken

Het bedrijf verklaart: "Apparatuur van ZTE is veilig en vormt geen bedreiging voor de Amerikaanse telecommunicatie-infrastructuur".

De Chinese fabrikant heeft het bewijs geleverd van zijn veiligheid voor het Amerikaanse comité, en beweert: "ZTE heeft het Comité uitvoerige feiten gepresenteerd waaruit blijkt dat ZTE China's meest transparante, onafhankelijke, wereldwijd gerichte, beursgenoteerde telecombedrijf is."

Van de reeks feiten die aan het Comité werden voorgelegd, wees ZTE erop dat het reeds "door 140 regeringen en 500 netwerkvervoerders werd erkend als een vertrouwde bezorgingspartner" en dat het "een ononderbroken geschiedenis heeft als een commerciële telecomtechnologie-innovator gedurende drie decennia".

ZTE heeft gesuggereerd dat het Amerikaanse inlichtingencomité haar onderzoek moet uitbreiden tot alle fabrikanten die apparaten hebben die in China zijn geproduceerd, omdat "dit de enige manier is om Amerikaanse apparatuur en Amerikaanse nationale veiligheid echt te beschermen."