ZTE heeft zijn nieuwste toevoeging aan zijn telefoonpakket, de ZTE Orbit, aangekondigd.

Net als zijn oudere zus, de ZTE Tania, wordt de ZTE Orbit geleverd met Windows Phone en is hij geschikt voor mensen die werken aan een budget.

De specificaties van de ZTE Orbit, aangekondigd op MWC 2012, omvatten een 5MP camera aan de achterzijde met LED-flitser, HD spraakmogelijkheden en 4GB ingebouwd geheugen.

Krachtig en intuïtief

Over het nieuwe geldbewuste toestel zei He Shiyou, Executive Vice President en hoofd van de Terminal Division van ZTE: "Het Windows Phone-platform is even krachtig als intuïtief, waardoor we spannende nieuwe apparaten kunnen maken en leveren die voldoen aan echte consumentenvraag.

"Onze samenwerking met Microsoft is een belangrijk onderdeel van onze strategie om ons aandeel in de smartphonemarkt te vergroten." ZTE is trots op de voorhoede van apparaatfabrikanten die het Windows Phone-platform gebruiken. "

Naast de ZTE Orbit heeft ZTE ook een nieuwe high-speed datakaart voor Windows 8 aangekondigd. De kaart ondersteunt RAW IP en high-speed transmissie, is gebaseerd op de nieuwe MBIM v1.0 specificatie, is onlangs goedgekeurd door de USB-IF, en native ondersteund in Windows 8 zonder extra software.