Het ZTE Open-toestel, waarop Mozilla's nieuwe Firefox OS draait, is nu beschikbaar om te kopen in de VS en het Verenigd Koninkrijk als exclusief eBay.

De handset met lage specificaties, die vorige maand in Spanje debuteerde, kan alleen worden gekocht op de officiële eBay-winkels van ZTE aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

Britse smartphonefans die op zoek zijn naar het nieuwste besturingssysteem, betalen slechts £ 60 (inclusief P & P), terwijl hun Amerikaanse neven $ 80-botten betalen.

De Open is de eerste telefoon met de nieuwe op HTML5 gebaseerde software en wordt geleverd met een 3,5-inch 480 × 320 HVGA-scherm, een 3,2-megapixelcamera, wifi, Bluetooth 2.1 en een FM-radio.

Goed verkopen

Het toestel is gebaseerd op een 1,0 GHz Cortex-A5-chipontwerp met Qualcomm-chips en heeft ook een ingebouwde A-GPS-sensor

Hoewel, speci fi ek, het toestel niet eens in de buurt komt van de concurrentie met de grote wapens, de uitgaven zijn minimaal voor degenen die een neus willen hebben rond het nieuwe mobiele aanbod van de browsermaker.

Ga naar de eBay-winkels waar er beperkte kwaliteiten beschikbaar zijn, met 556 handsets verkocht in het VK en 402 verkocht in de VS op het moment van schrijven.

  • Kan Firefox OS het nieuwe Android zijn? TechRadar onderzoekt

Via Engadget