ZTE heeft een nieuwe aangekondigd in zijn lijn van Intel-toting Android-telefoons, behalve deze is het opvoeren van de macht.

Het gebruik van de nieuwe Intel Atom-chip, die dual-core is met een snelheid tot 2 GHz, betekent dat de pone met een lager prijskaartje moet worden geleverd en toch een behoorlijk slakvermogen biedt.

ZTE houdt van het gooien van telefoons met 'alternatieve' processors - de niet-inspirerende ZTE Grand X kwam met een Tegra 2-processor in plaats van de Qualcomm-opties die geliefd zijn bij de industrie.

De ZTE Grand X2 is verder een vierkant, middelmatig toestel, met Android Jelly Bean, een 8MP camera, een 4,5-inch HD (1280 x 768) scherm, 8GB intern geheugen met 1GB RAM om aan de top te gaan.

Waarom draag je DAT??

Dankzij de Intel-technologie kan de Grand X2 echter foto's maken met een snelheid van maximaal 24 foto's per seconde, en belooft het geen sluitervertraging wanneer tijd van het grootste belang is en u op zoek bent naar de perfecte foto. De manier waarop de camera 'sociaal slim' is, weten we niet, maar we gaan ervan uit dat ZTE een 'cool kids'-filter heeft geplaatst om ervoor te zorgen dat je op de hoogte blijft van wat er gebeurt, hond.

ZTE probeert de hardware de afgelopen jaren stilletjes in de handen van de consument te duwen, en heeft een beetje succes gehad - het hoopt echter dat met geavanceerde hardware als dit het kan worden gezien als een relevantere speler in het smartphonegame.

Hoewel het zegt dat de releasedatum van Grand X2 is vastgesteld voor Q3 2013 met 'key-operators en channel-partners' in Europa, is het probleem dat niemand iets wil opslaan met een ZTE-badge en in een wereld waarin consumenten worden gedwongen om te geloven dat quad core en oodles RAM het beste is, is het moeilijk om te zien waar deze telefoon past.

Het is goed om een ​​snellere Intel Atom-processor in een telefoon te zien - meer vermogen met minder batterijverbruik (althans, dat is beloofd) is altijd goed.