ZTE kan worden ingesteld om de tabletstrategie uit te breiden met een budgetapparaat met Microsoft Windows 8-platform.

Spreken met TechRadar bij de lancering van de nieuwe Windows Phone ZTE Tania, Chris Edwards, Europese marketing- en bedrijfsontwikkeling directorfof ZTE, vertelde Techradar dat het bedrijf zijn relatie met zowel Windows als Google zou kunnen gebruiken voor toekomstige goedkope tablets:

"Als je kijkt naar het merendeel van de tablets die op de markt zijn gebracht, hebben ze zich vooral gericht op de iPad, dus ik denk dat het geen genie is om te bedenken dat onze positionering van een tablet een massapubliek zal zijn.

"We hebben een geweldige relatie met Goole en Microsoft, en we geloven dat we dingen kunnen repliceren die je hebt gezien [met de ZTE Tania] en eerder hebt gezien op onze andere smartphones, we kunnen dat op tablets leveren," voegt Edwards toe.

"We werken samen met zowel [Google als Microsoft, en je zult in de toekomst beslist een aantal apparaten van ZTE te zien krijgen."

Een budget-tablet op basis van Windows 8 zou zeker een aantrekkelijke propositie in de markt zijn, vooral gezien de geruchten dat leisteen op basis van het next-gen besturingssysteem uit Redmond een dure aankoop zal worden.

Tweepuntige aanval

Edwards legde ook uit dat het bedrijf met netwerken in het Verenigd Koninkrijk werkt om tablets onder hun naam te maken, omdat het bedrijf blijft werken als een originele designfabrikant (ODM) en zijn eigen merkaandacht uitbouwt:

"We werken aan twee tablets als een ODM met een aantal van de operators en we gaan heel erg uitbreiden naar de tabletmarkt, dat zal voor de toekomst zijn, want nu concentreren we ons erop om ons merk te krijgen. referenties uit.

"Het is duidelijk dat Apple de tablet heeft opgeladen en een groot deel van de markt heeft veroverd, en sindsdien hebben bedrijven moeite om een ​​plaats op de markt te vinden."