Zoombak is de nieuwste GPS-locator voor huisdieren, kinderen of misschien dwalende vrouwen - en wordt ondersteund door tv-hondentrainer Victoria Stilwell.

Elke persmededeling die een nugget aan informatie bevat die net zo briljant voor de hand ligt als 'als uw hond over uw hek kan springen, uw hek groter kan maken', verdient dekking en daarom hebben we.

In alle ernst is het trauma van een vermiste hond meer dan voldoende om ons te laten denken dat een tracker een goed idee is en deze biedt wel real-time tracking.

Stalkers (van hun honden, uiteraard) kunnen in realtime de locatie van hun huisdier op het internet checken, via sms of een gratis hulplijn.

Voor degenen die op zoek zijn naar tips voor hondenbescherming zijn de top drie tips van Victoria Stilwell in al hun glorie:

1) Als je hond een hek-springer is, maak het hem dan moeilijker om te ontsnappen door de grenzen te verleggen. Het klinkt simpel, maar het is verbazingwekkend hoeveel mensen weigeren dit te doen! Er zijn veel manieren om een ​​hek op te trekken zonder dat dit de aarde kost of onaantrekkelijk lijkt. Begin je training door je hond in te stellen voor succes en niet voor mislukking!

2) Zorg voor voldoende fysieke en mentale stimulatie van uw hond gedurende de dag zodat hij / zij 'thuis' niet associeert met 'verveling'. Verberg voedsel in de tuin, zodat uw hond op jacht gaat. Wanneer je hond goed is in dit spel, zet hem / haar dan op een lange voorsprong en speel dezelfde spellen terwijl je een wandeling maakt. Hij / zij zal zich nu meer zorgen maken over het spelen dan om je te laten afstoffen. Vergeet niet dat een vermoeide hond een gelukkige hond is die minder zin heeft om te ontsnappen.

3) De veiligheid van uw hond is van het grootste belang, want u moet beschermen wat er echt toe doet. In 2007 zijn er ongeveer 100.000 vermiste huisdieren op straat gevonden (Dogs Trust UK) dus onthoud altijd dat zelfs de gehoorzaamste hond meer op zijn / haar instinct dan zijn eigenaar zal reageren. Om ervoor te zorgen dat uw hond geen 'ontbrekende' statistiek wordt, moet u hem / haar laten uitrusten met een Zoombak Locator. Dit geeft je niet alleen gemoedsrust, het kan ook het leven van je hond redden!

Het apparaat is verkrijgbaar bij www.zoombak.co.uk of Pets At Home-winkels in het hele land.