Het is schijnbaar onmogelijk om een ​​week te gaan zonder een nieuwe aankondiging van een smartphone, waarbij fabrikanten helemaal over zichzelf vallen om het 'volgende grote ding' aan te kondigen.

Sommigen zullen geneigd zijn om gisteren de onthulling van de Nokia Lumia 1020 af te schrijven als slechts een nieuw debuut van weer een Windows Phone 8-apparaat, zij het met een gigantische camera, maar het Finse bedrijf hoopt dat consumenten zullen merken dat het de mobiele telefoonervaring verbetert..

Toen CEO Stephen Elop het podium betrad om de aandacht te richten op de bombastische 41 MP Pureview-camera die in het frame van de Lumia 1020 was gemonteerd, liet hij de wereld zien dat de Nokia klaar is om verder te gaan dan het traditionele idee van een smartphone.

Naast het proberen een nieuw pad in de mobiele telefoon te bannen, gelooft Nokia dat zijn nieuwste vlaggenschip potentiële gebruikers echte controle en vertrouwen zal bieden in het vastleggen van hun leven met een druk op de knop..

Twee camera-apps, één focus

Lumia 1020 heroverweegt wat een cameratelefoon zou moeten zijn

Dat de Lumia 1020 een betere camera heeft dan de meeste point-and-shoots en low-end DSLR's, mag potentiële gebruikers niet intimideren.

Voor Nokia is een van de kernbegrippen van zijn nieuwste telefoon het vertrouwen teruggeven aan de amateurfotograaf.

Volgens het onderzoek van het bedrijf zullen consumenten 7-10 foto's maken met een camera om er zeker van te zijn dat ze de juiste afbeelding hebben.

Zoals Nokia's vertegenwoordigers ons hebben uitgelegd, met de Lumia 1020, zal de eerste foto die u maakt hopelijk de foto zijn die u bewaart. Toegegeven, het vergt meer tijd om de 15MB-afbeelding op te slaan, maar het is de moeite waard om te wachten.

De Pro Camera-app van de telefoon zou een deel van het ongemak en de onzekerheid die gebruikers zouden kunnen hebben over het rechtzetten van de foto verminderen, evenals.

Handige functies zoals Reframe stellen je in staat om meerdere afbeeldingen te maken van slechts één massieve 41MP-opname, terwijl meer ervaren fotografen nog steeds alle ISO-, f-stop- en sluitertijdopties vinden waar ze op kunnen hopen, waardoor ze hetzelfde aanpassingsniveau hebben als zij met een volledige camera in een apparaat aanzienlijk kleiner. De functies zijn ook niet ontoegankelijk voor de niet-foto's onder ons.

De Smart Camera-app biedt een reeks "been there, done that" -opties met een iets lagere resolutie, maar is nog steeds in staat om meer creatieve manieren aan te bieden om uw foto's te personaliseren.

Hoewel u 41MP-afbeeldingen met Smart Camera niet kunt maken, hebt u veel meer vrijheid en flexibiliteit voor actiefoto's en bewerking in de ingebouwde Creative Studio van Nokia.

Technisch gezien is er een derde camera-app in de standaard Windows 8-camera, maar deze is niet afgestemd op de nieuwe Pureview-lens zoals de andere twee door Nokia ontwikkelde apps.

Het maakt nog steeds foto's zoals je zou verwachten, maar het biedt geen van de bonusfuncties die te vinden zijn in een Smart Camera of Pro Camera.

Ongeacht welke app je gebruikt, alle foto's worden gemaakt met de nieuwe stabilisatie, meerlagige lens en flitser, wat zelfs beginners een kans zou moeten geven om het ongrijpbare "perfecte" beeld vast te leggen..

Het bos voor de bomen

Elke foto vertelt een ander verhaal

Tenzij je een echte fotograaf in je familie hebt, zitten de meeste van je fotoalbums waarschijnlijk vol met close-ups of groothoekopnamen.

Het cameraboek van uw smartphone is waarschijnlijk nog erger, omdat de meeste digitale zoomlenzen er vreselijk en vervormd uitzien.

Pro Camera's Reframe neemt al het giswerk uit de vergelijking en laat je nu foto's maken en beslissen wat het verhaal later is, zonder verlies van pixeldichtheid of trouw.

Om eerlijk te zijn, in onze tijd met de Lumia 1020, vonden we het zoomen tot in de kleinste details, maar het bereik van zoomlenzen na het fotograferen ligt mijlenver boven wat elders beschikbaar is.

Opnieuw inlijsten werkt zodra de foto is opgeslagen, waardoor u de keuze heeft om de stilstand snel en eenvoudig in uw exacte specificaties te herbestemmen.