De afwezigheid van vlaggenschudegames van de Wii U - of, als we eerlijk zijn, veel spellen, is geen geheim voor eigenaars van de console en niet-eigenaars.

Dus het prikte nog meer toen Nintendo vandaag onthulde dat het Wii U Legend of Zelda-spel in 2016 is teruggedrongen.

Er is in ieder geval een goede reden om het volgende Zelda-spel niet uit te brengen in 2015, zoals Nintendo had beloofd, en producent Eiji Aonuma ging in detail in op de keuze in een Facebook-update.

Slecht nieuws, goede redenen

"De regisseurs en de vele leden van het ontwikkelteam hebben hard gewerkt aan de ontwikkeling van het spel om er het beste van te maken", zegt hij in de video. "In deze laatste drie maanden, toen het team uit de eerste hand de vrijheid van onderzoek heeft ervaren die tot nu toe nog niet bestond in een Zelda-game, hebben we verschillende nieuwe mogelijkheden voor dit spel ontdekt.

"Terwijl we hebben gewerkt om deze mogelijkheden te realiseren, zijn er nieuwe ideeën ontstaan ​​en nu lijkt het alsof we het potentieel hebben om iets te creëren dat zelfs mijn eigen verwachtingen overtreft."

Hij zei dat hij zich liever concentreerde op het maken van een goede game dan op een strak schema, en daarom zal het Wii U's Zelda-spel dit jaar niet aankomen.

Nintendo of America heeft op Twitter toegevoegd dat de game op de E3 2015 niet eens zal verschijnen, wat suggereert dat er een grote revisie aan de gang is, en uit de vage hints die Aonuma gaf, lijkt het spel legitiem fantastisch te zijn.

Beschadigde reputatie

Maar ondanks het optimisme van Nintendo en Aonuma over hoe hard het team werkt en hoe goed het volgende Zelda-spel zal zijn, is dit een klap voor Wii U-bezitters - de arme dingen - die voortdurend wachten op een nieuw spel om te kopen.

Dit is nauwelijks het eerste grote Wii U-spel dat is uitgesteld, en inderdaad, de uitdagingen van de ontwikkeling van de ZvH lijken een sleutel te zijn geweest in de ontwikkeling van elk belangrijk Nintendo-spel sinds de console uitkwam.

In die tijd zijn er veel geweldige Wii U-games uitgebracht en het systeem heeft nu een respectabele bibliotheek met solide Nintendo-games, een aanzienlijk voordeel dat de Xbox One en PS4 duidelijk missen.

Maar de schade aan de reputatie van Nintendo in deze tijd - vooral onder de meest fervente fans van het bedrijf - is misschien moeilijk te overwinnen, hoe goed de Nintendo NX ook blijkt te zijn.

  • Dit is wat we verwachten op IFA 2015

Via Polygon