Het is altijd een vreemd gevoel als je merkt dat je een console bezit na de eerste release. Een periode waarin de hype grotendeels is weggeëbd, begint de wispelturige aandacht van de meest toegewijde spelers van sociale media te geobsedeerd raken door Destiny 2 of een binnenkort gebruikte meme. Het blijft echter een feit dat je net een goede £ 300 / $ 300 of meer hebt geïnvesteerd in een gloednieuw pakket.

Je hebt al de beste game op het platform in de vorm van de eeuwig betoverende The Legend of Zelda: Breath of the Wild, maar wat gebeurt er als je eindelijk Hyrule droog hebt gezogen van al zijn waarde?

Dat is het neonverlichte vraagteken dat onheilspellend boven Nintendo Switch hangt. Waar gaat de console met ideeën boven zijn station naartoe??

Begin met je huiswerk te maken

Kijk Nintendo, elke console heeft een vergelijkbaar pad gevolgd en iedereen heeft een heel ander pad gekozen. Sony's lanceringopstelling voor PS4 was een zwak aanbod van cross-gen-titels, maar door de reeks sterke exclusieve first-party-exclusives, exclusieve DLC-deals en een consistente reclamecampagne kon het snel een zelfvertrouwen maken. De PR-nachtmerrie waarmee Xbox One sinds zijn eigen lancering in 2013 werd geconfronteerd, heeft zeker geholpen, maar de prestaties van top-tier huidige generatie consoles bieden niet het volledige beeld.

Nintendo probeert niet te concurreren met Sony en Microsoft met Switch, maar dat betekent niet dat het geen aandacht hoeft te schenken aan de eigen onbeminde kinderen van het PlayStation-merk: PlayStation Vita. Het lanceerde ook tot veel fanfare, en met een reeks van high-profile titels op zijn naam niet minder. Het had zelfs een nieuwe WipEout en een gloednieuwe Uncharted-game. Werkelijk Uncharted, in handformaat. OK, dat was het niet technisch gezien ontwikkeld door Naughty Dog, maar het zag er zeker, geklonken en gespeeld als ol 'Nate in de palm van onze handen.

En toen begon het allemaal fout te gaan.

Vita slaagde er niet zo goed in om op de markt te zetten, en Sony - normaal gesproken een meester in marketing-kracht - slaagde er niet in om zijn belangrijkste verbindingsfuncties met PS4 te capatiliseren. Ondanks de wil van Gravity Rush en Tearaway (twee franchises die later werden gered van zijn stagnerende darmen en herboren op PS4), werd Vita achtergelaten om te sterven in het Westen. Dat is slechts een van de vele lotgevallen die Switch in de komende jaren mogelijk kan verwachten, en het is een Nintendo die graag zou willen vermijden.

Gelukkig is Switch nu het belangrijkste platform van Ninty (wat met het lijk van Wii U snel afkoelt terwijl we spreken en 3DS nog steeds heel gelukkig meegaat), dus we kunnen er zeker van zijn dat het de vreugde van Joy-Con nog niet zal opgeven..

The Legend of Switch: The Four Swords

Ondanks dingen die schijnbaar kalmeren op het front van de hype, hebben de tekenen voor 2017 en later op zijn minst enige belofte. De vier zwaarden waarop Nintendo moet bouwen - een gestage stroom van Virtual Console-releases, een consistente ondersteuning voor indie-titels, een sterke line-up van first-party releases en tal van games van derden - beginnen zich zeker te vormen.

Switch gelanceerd met een handvol NeoGeo-titels en het gerucht gaat dat de console de eerste golf van officieel geëmuleerde Nintendo GameCube-games zal zien. Wat is een betere manier om de tijd voor Super Mario Odyssey voorbij te gaan dan het Mushroom Kingdom op te ruimen met Super Mario Sunshine? Wat dacht je van Metroid Prime, Luigi's Mansion of Mario Kart Double Dash??

Er zijn veel titels die Nintendo niet opnieuw op de Wii U heeft uitgebracht, dus er is veel ruimte voor Nintendo om van zijn machine een retrovriendelijke haven te maken - iets wat Vita hard nodig heeft als belangrijkste marketingspin.

Dan zijn er die first-party releases. Als de Global Testfire van Splatoon 2 vorige maand nog iets moest gaan kopen, is de gezinsvriendelijke online shooter klaar om een ​​nieuwe app te worden voor Switch. Als Ninty bereid is om het soort reclame en marketing te gieten dat het gebruikte voor Wii en 3DS op Splatoon 2 in de aanloop naar de zomerrelease, is het voorbestemd om te regeren in de lichtere maanden.

Dan is er Super Mario Odyssey. De beste mascotte van Nintendo, het gezicht dat de plaats inneemt, keert terug aan het eind van het jaar en het zal waarschijnlijk een aantal van de grootste titels van het jaar worden. Het is lang, lang geleden dat Nintendo domineerde in het venster van de wintergames, maar een 3D-platformgame met hoge snelheid a la Super Mario 64 is waarschijnlijk de beste manier om dat te laten gebeuren.

Spelen in de grote competities

Zo groot als die titels zijn, zijn er zeker niet genoeg om Switch de komende jaren relevant te houden in het consolegesprek. Pikmin was nooit een shifter en is de moeite niet waard, maar een nieuwe Metroid en een nieuwe Smash Bros?

Dat zijn grote namen, vooral met de hype die zich altijd opbouwt rond de iconische beat-up van Nintendo, precies wat Switch nodig heeft. En laten we de sterke aanwezigheid van Smash Bros in de eSports-scene niet vergeten, iets dat heel goed kon trouwen met het competitieve gevoel dat Nintendo Splatoon 2 op de markt bracht met wanneer Switch voor het eerst werd aangekondigd in 2016.

eSports wordt alleen maar groter, dus Nintendo moet de golf van eigen licenties gebruiken en blijven investeren in een groeiend tafereel. Dus hoe zit het met die indies?

De onafhankelijk ontwikkelde scène bleek de eerste paar jaar een van de meest succesvolle investeringen van PS4 te zijn, vooral dankzij het feit dat velen werden opgenomen in het PS Plus-abonnement van Sony (onthoud hoe de grote Rocket League uit de rug van zijn PS Plus-vereniging kwam).

Nintendo heeft al bevestigd dat meer dan 60 titels uit de indie-scene in 2017 op Switch zullen gaan spelen, en sommige zelfs exclusief voor het platform. Nintendo heeft ook bevestigd dat de nog te handhaven online abonnementsservice elke maand gratis spellen zal bevatten. Natuurlijk, het is een combo met de naam van Sony overal, maar waarom een ​​formule veranderen die zich elders heeft bewezen?

Als het op een tablet lijkt, moet het als een tablet werken

Als Switch echter echt meer wil doen dan alleen maar overleven, maar het goed doet in de moderne gaming-scene, moet het enkele van de functies omarmen die community-mainstays zijn geworden. Het instellen van schermopnamen van Switches is nog eenvoudiger in het gebruik dan PS4 en Xbox One, maar waar is de ondersteuning voor streaming?

Twitch- en YouTube-streams zijn een groot deel van gaming geworden (en een serieuze carrière voor het maken van geld voor velen), dus als we allemaal een Twitch-app op onze telefoons kunnen downloaden, weet Nintendo dat het ook gemakkelijk een kan introduceren bij Switch.

Oh, en het heeft echt een webbrowser en enkele populaire streaming-apps nodig. Mensen zijn dol op Netflix, Amazon Instant Video en Crunchyroll, dus waarom zou je hen dwingen om elders van deze platforms te genieten wanneer je console is verkocht met de vrijheid van de voordelen van 'geniet van je switch overal'? Switch kan er niet alleen uitzien als een tablet, het moet ook zo werken.

Nintendo heeft met Switch veel hype gegenereerd en het is al goed genoeg verkocht om te suggereren dat het al een groter succes gaat worden dan Wii U, maar als Switch een memorabele toevoeging aan de huidige generatie gaat worden, heeft het veel werk te verduren. do. Switch moet voorkomen dat het een nieuwe Wii wordt (een zeer succesvolle, maar van korte duur zijnde console) en in plaats daarvan het soort succes najagen dat het meer dan 20 jaar geleden met Nintendo 64 heeft genoten.

Het is een verheven doel, en een moeilijk doel om je zinnen op te zetten, maar met deze geliefde first-party franchises op zijn naam, een uniek concept en het soort sterke punten die we hier hebben behandeld, kan Switch het monstersucces worden dat Nintendo zo wanhopig vindt hoopt dat het zal zijn.

  • Bekijk onze overzicht van de beste Nintendo Switch-games