Breath of the Wild is een groot spel en breekt op vele manieren met de Zelda-traditie, inclusief stemhebbende NPC's en een volledig niet-lineaire open wereld.

Maar misschien was een van de meest opvallende verschillen in het eerste deel van het spel dat we speelden het aantal wapens dat je tot je beschikking had en het feit dat ze heel snel breken..

Dit staat in schril contrast met eerdere Zelda-spellen waarbij je tijdens de game maar één of twee wapens verzamelde.

Het hebben van een inventaris is geen slechte zaak - talloze andere games hebben het als een functie met groot effect opgenomen - maar de inventaris van Breath of the Wild voelt alsof het is ontworpen om te worden beheerd met de gamepad van de Wii U, en het voelt uiteindelijk een beetje onhandig op de Switch.

Een match gemaakt in de hemel

Voor alle fouten van de gamepad van de Wii U (een goedkope constructie en een slechte levensduur van de batterij als de ergste overtreders) was het absoluut geweldig om voorraden te beheren.

In plaats van het spel te moeten pauzeren om items in een game zoals Wind Waker HD te wisselen, maakte het gamepad in plaats daarvan het gemakkelijk om van uitgeruste items te wisselen zonder de actie te onderbreken.

Het stelde je in staat om twee dingen tegelijkertijd te doen, wat perfect is voor een serie zoals Zelda waarbij je tussen veel items moet schakelen om puzzels op te lossen.

De switch heeft dit voordeel niet en de situatie wordt nog verergerd door de manier waarop je constant je inventaris moet herschikken om wapens weg te gooien als ze breken.

Twee stappen voorwaarts, één stap terug

De adem van de wildernis heeft op sommige gebieden vooruitgang geboekt. Je kunt eenvoudig schakelen tussen wapens, schilden en vaardigheden door een richting op de D-pad te houden en er doorheen te bladeren met de juiste analoge joystick.

Maar je kunt geen wapens laten vallen zonder te pauzeren, wat een groot probleem is wanneer je items na elke ontmoeting voortdurend moet laten vallen om te gooien naar die die op het punt staan ​​te breken.

Een typische Breath of the Wild-ontmoeting gaat dus als volgt: Je nadert een groep Bokoblins en je schakelt over naar een melee-wapen en neemt ze weg met een paar goed geplaatste slashes.

Je wapen is nu beschadigd, dus je zwierf over het slagveld om wat onbeschadigde wapens op te halen, alleen om te ontdekken dat je inventaris vol is, en je moet het spel opnieuw pauzeren om elk van je beschadigde items te laten vallen individueel.

We hebben geen enkele kans gehad om enige tijd door te brengen met de Wii U-versie van de game, maar deze voelen als ontwerpbeslissingen die gemaakt zijn met een tweede scherm in gedachten, en die zich niet helemaal thuis voelen op een enkele schermconsole.

Er zijn een aantal voorbehouden aan deze observaties. Ten eerste is het feit dat we de eerste paar uur van het spel speelden, en dat naarmate het spel vordert je meer dan waarschijnlijk wapens zult vinden met een iets langere houdbaarheid. Ten tweede is de grootte van de inventaris, die in overeenstemming met eerdere Zelda-spellen waarschijnlijk uitbreidbaar is via upgrades.

In de eerste gedeelten van de game moet je echter wel veel tijd besteden aan het onderbreken van de actie om je inventaris te beheren.

We hopen enige tijd met de Wii U-versie door te brengen wanneer deze wordt vrijgegeven om te zien of zijn Gamepad deze problemen oplost.

  • Bekijk onze uitgebreide Nintendo Switch-preview.
  • Vergeet niet ook onze pagina met pre-bestellingen van Nintendo Switch te bekijken.