Soms moeten videomakers teruggaan naar hun roots om inspiratie te vinden voor hun nieuwste games. Ze zullen kijken naar wat goed ging, wat er mis ging en wat hen inspireerde.

Hetzelfde geldt voor Takuhiro Dohta, Hidemaro Fujibayashi en Satoru Takizawa, drie van de hoofdontwerpers op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Maar in plaats van simpelweg terug te keren naar de roots van de serie om erachter te komen wat goed werkte, creëerde het team een ​​bijgewerkte versie van de NES-klassieker als een prototype voor hun nieuwe game, Breath of the Wild.

Het team liet zijn creatie zien tijdens een panel tijdens GDC 2017 met de titel "Change and Constant: Breaking Conventions with The Legend of Zelda: Breath of the Wild."

Fujibayashi vond, samen met de rest van het team, dat het spel nodig was om de open aard van het origineel in evenwicht te brengen, maar bevatte nieuwe mechanismen die “bewoog de ziel” van gamers.

En er was geen betere plaats om deze mechanica te bouwen en te testen dan de oorspronkelijke wereld 30 jaar geleden gebouwd.

Sommige oud, sommige nieuw

Een van die eerder genoemde mechanica was een chemiesysteem waarin elementen (water, vuur, wind, elektriciteit) invloed hadden op objecten in de spelwereld.

In een korte video demonstreerde Fujibayashi hoe de makers eerst een pijl door een kampvuur in het prototype schoten om te laten zien hoe het een brandende boom aanstak om te zien hoe het zou voelen voordat de monteur naar Breath of the Wild zou worden geïmporteerd.

Fujibayashi liet verschillende voorbeelden zien van hoe het prototype dat het team heeft gemaakt, heeft bijgedragen aan het vormen en vormen van Breath of the Wild, inclusief alles van het verzamelen van items tot hoe de kaart moet worden opgebouwd zodat spelers kunnen gaan waar ze willen zonder onzichtbare grenzen die hen beperken.

Helaas, terwijl je Fujibayashi's NES-achtige prototype van Breath of the Wild niet kunt spelen, kun je het volledige spel spelen - inclusief HD-graphics en, weet je wel, drie volledige dimensies - wanneer het vrijdag uitkomt, 3 maart op de Nintendo Switch.

  • Dit is je starthandleiding voor elke Nintendo Switch-game