De Nintendo Switch kwam op volle kracht uit de stal racen dankzij de lanceringstitel van één van de moordenaars: The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Een van de games van de generatie, het lijkt erop dat Nintendo snel op zoek is om te profiteren van zijn succes met een vervolgtitel.

Op de Japanse website van Nintendo staat dat de ontwikkelaar op zoek is naar personeel voor een nieuwe 3D Legend of Zelda-titel. Twee vermelde taken zijn onder andere een op zoek naar een 3D-computer grafisch ontwerper, en een andere op zoek naar een level designer.

Om te worden gebaseerd op het hoofdkwartier van Nintendo Kyoto, zou elke kandidaat moeten werken aan terreinontwerp, concept art, kerker- en niveau-indelingen, vijandelijke AI en meer.

Majora's maker?

Het nieuws van een nieuwe Zelda-game mag geen verrassing zijn - een belangrijke franchise voor Nintendo, die van het succes van Breath of the Wild een succes maakt, terwijl het bedrijf eerder heeft verklaard dat de ontwikkeling van nieuwe Zelda-titels vrijwel onmiddellijk begint nadat de vorige titel is ingepakt.

Maar welke vorm zal dit nieuwste aanbod aannemen? Terwijl sommige fans aandringen op een terugkeer naar de top-down Zelda-stijl van vroeger, is het waarschijnlijker dat het een titel is die zal lenen van de geweldige basis die is vastgelegd door het must-have-avontuur van de Switch. Een game van die omvang zou immers aanzienlijke middelen hebben gekost, en het geeft Nintendo een kans om uit te breiden wat in de vorige titel minder goed werkte..

Persoonlijk zouden we hier zoiets als de N64-curiosa Majora's Mask graag zien - het volgde ook de intense en geprezen versie van een groot 3D Zelda-spel (de Ocarina of Time van de N64) en hergebruikte activa en systemen op vindingrijke, duistere nieuwe manieren voor de serie. Het zou ons verbazen dat hier niet iets soortgelijks gebeurt.

  • Beste Nintendo Switch-spellen: avonturen om je over te brengen tot Zelda terugkeert