Hoewel 32 gigabytes aan geheugen een hartelijke portie RAM voor elke pc is, stel je voor dat alles in een enkele DIMM is verpakt?

Welnu, Zadak 511 heeft precies dat gedaan en pronkt nu met zijn eerste 32 GB stick van Shield DC Aura2 RGB DDR4-geheugen op Weibo. Door een nieuw DC DIMM-formaat te gebruiken, was ZadaK 511 in staat om deze RAM te maken met een ongelooflijk hoge capaciteit die veel groter is dan de gebruikelijke 8 GB geheugen-DIMM's die we gewend zijn te zien.

Het Shield DC Aura2 RGB-geheugen loopt ook op 3.200MHz op 1.35V met CL14-14-14-34 timings, wat allemaal indrukwekkend is voor een dergelijke compacte module. Natuurlijk is het grootste nadeel van dit geheugen met dubbele capaciteit de dubbele hoge afmeting, waardoor het mogelijk incompatibel is met een meerderheid van de op lucht gebaseerde CPU-koelers.

Voordat je begint te denken dat dit op geen enkele manier zal werken met elke pc die je ooit zou kunnen kopen of bouwen, is het DC DIMM-formaat een niet-JEDEC-standaard die is ontworpen voor toekomstige Z390-moederborden zoals de Asus Maximus XI.

Zo kort nadat Intel Coffee Lake Refresh-processors zijn aangekondigd, kunnen we beginnen met het zien van pc-builds met een verbijsterende 256 GB geheugen. Dat gezegd hebbende, zien we dat DC-DIMM's voordeliger zijn voor Mini ITX-moederborden die slechts twee beschikbare geheugenslots hebben.

Helaas is er nog geen bericht over wanneer of hoeveel Zadak 511's Shield DC Aura2 RGB DDR4-3200MHz 64GB (2X32GB) geheugenkaarten met dubbele capaciteit tot nu toe zullen verkopen.

Via Wccftech