Nintendo Wii-bezitters, vergrendelen en laden: de Wii Zapper staat op 7 december in de verkoop in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

De Wii Zapper is een geweervormig frame dat zowel de Wii-afstandsbediening als de Nunchuck herbergt, en zich gedraagt ​​als een lichtgeweer voor schietspellen. Het wordt geleverd met een gratis spel ( Link's Crossbow Training) en geeft kerstinkopers nog een reden (alsof ze er een nodig hadden) om een ​​Wii-console te kopen.

"De Wii Zapper combineert onze opmerkelijke controllers tot één behuizing met een klassieke stijl die doet denken aan arcade-achtige games", zegt George Harrison, Senior Vice President marketing en zakelijke communicatie van Nintendo of America..

"Zowel ervaren als nieuwe spelers zullen merken dat het een hele nieuwe dimensie geeft aan games waar targeting de sleutel is en nog spannendere gameplay-ervaringen biedt."

Wii Zapper schiet op planken

Tot nu toe moesten spelers van shooter-games op de Wii-achtige Medal of Honor: Vanguard de Wiimote en Nunchuk afzonderlijk afhandelen. Het is zeker speelbaar, als een beetje lastig.

De Wii Zapper komt boordevol Link's Crossbow Training. De software is gebaseerd op de enorm populaire Legende van Zelda serie. Het is echter een vrij eenvoudig uitgangspunt, je gebruikt de Wii-afstandsbediening in de Wii Zapper om op doelen op het scherm te richten, met de Nunchuk-besturing. Op de Wii-afstandsbediening druk je eenvoudig op de trekker (de B-knop) om te vuren of druk je verder voor een krachtigere foto.

Het belangrijkste doel van het spel is om te laten zien hoe de Wii Zapper kan worden gebruikt in andere games.

Veel Wii-gamers hebben geklaagd dat de Wii zijn aantrekkingskracht pas laat heeft verloren. Sommigen zijn van mening dat er nog niet genoeg goede games beschikbaar zijn en daarom is deze Wii Zapper ongetwijfeld populair onder degenen die de Wii opnieuw willen ontdekken. Nintendo heeft ook nog een ander stukje Wii-gerelateerd plastic, het Wii Balance Board, wachtend in de coulissen.

De Wii Zapper wordt in november in de VS gelanceerd en kost $ 20 (ongeveer £ 10). In Europa werkt het aanbevolen prijskaartje van € 30 rond de £ 21.