Het Chinees-Britse vliegtuigbedrijf Yuneec testte met succes de E430, 's werelds eerste elektrische tweezits vliegtuig, in Los Angeles.

Gisteravond maakte de E430 zijn eerste vlucht als een FAA-goedgekeurd experimenteel vliegtuig.

Twee vluchten van in totaal bijna twee uur werden succesvol afgerond met een hoogte van meer dan 3000 voet vanaf de luchthaven Camarillo in Los Angeles.

Opladen vooruit

Testpiloot Dave Morss bracht de E430 door alle basisvliegtuigmanoeuvres en zei dat hij erg tevreden was met de manier waarop de E430 werd behandeld, zo erg zelfs dat hij echt van de tweede vlucht genoot..

Elektriciteit is een nieuw tijdperk in de luchtvaart en er zijn zorgen over verschillende aspecten van elektrische energie, zoals batterijen, die volledig moeten worden gereguleerd. De tweezitter E430 maakt gebruik van een 40kW Power Drive 400-motor, aangedreven door vier of zes 30Ah lithium-polymeerbatterijen.

Het vliegtuig is bijna volledig stil tijdens gebruik, kan 1,5 tot 2 uur vliegen met vier batterijen, of maximaal 2,5 uur met alle zes. Het kan worden opgeladen vanuit normale 240V-aansluitingen, in ongeveer drie uur.

De vluchttests zullen de komende twee dagen worden voortgezet, waarna wordt gehoopt dat de FAA de E430 zal afmelden voor zijn reis naar de jaarlijkse Oshkosh Airventure-show op dinsdag.