YouView voegt eindelijk live-tv toe aan de zoekfunctionaliteit van zijn vakjes, zodat je programma's kunt zoeken die de komende zeven dagen uitgezonden worden. Het is een late verbetering van de functies die we in augustus in onze YouView-recensie hebben besproken.

Gezien de rivalen van YouView, zult u misschien verbaasd zijn dat de functionaliteit niet al aanwezig was - maar voor eigenaren van Humax YouView-vakjes dat de frustratie slechts "een paar weken" zal duren wanneer de update wordt uitgerold.

Er is ook de belofte dat de BT- en TalkTalk-boxen de update kort daarna zullen ontvangen, waardoor het YouView-systeem een ​​stap dichterbij komt om concurrerend te zijn met zijn rivalen en verder dan de "karkas" -service die Lord Sugar bij de lancering beschreef.

Zoek vooruit

De nieuwe functie wordt weergegeven op het tabblad 'Nu en later' en biedt u de mogelijkheid een opname of herinnering in te stellen. Vroeger moest je handmatig door de lijsten bladeren om opnames in te stellen.

De update biedt ook ondersteuning voor Dolby Surround-geluid via HDMI en een HDMI-instelling waarmee u een uitvoervoorkeur kunt instellen.

De update is natuurlijk een echte zegen voor YouView-gebruikers, waardoor functionaliteit wordt geboden die essentieel is voor elke zichzelf respecterende tv-service.