De makers van YouView hebben officieel aangekondigd dat het IPTV-platform in 2011 geen volledige consumentenlancering zal hebben, maar dat het nu beschikbaar zal zijn in 2012.

De abonnementsvrije internet-verbonden tv-dienst moest ergens in 2011 worden gelanceerd, maar hij werd getroffen door tegenslagen - met name het vertrek van zijn belangrijkste evangelist Anthony Rose, die naar het schip was gesprongen om naar Intel te gaan.

Hoewel YouView - destijds Project Canvas - oorspronkelijk was bedoeld om in 2010 te worden gelanceerd, is dit uitgesteld tot 2011. Een volledige uitrol zal nu pas begin 2012 plaatsvinden, met enkele tests van de service die dit jaar begint.

Open tv

Richard Halton, de CEO van YouView, zei over de vertraging: "Onze focus is altijd geweest om een ​​product aan de consument te leveren dat goed is, maar niet overhaast. Het creëren van een echt open tv-platform dat de consument meer keuzevrijheid biedt, heeft aanzienlijke technologische innovatie vereist Onze timing voor de lancering weerspiegelt de schaal en complexiteit van dit project. "

TechRadar nam contact met YouView op over de vertragingen en vertelde ons dat, ondanks de datumwijziging, iedereen blij is met de voortgang van de service.

"We houden alle tijden in het oog en onze prioriteit is ervoor te zorgen dat we het product goed krijgen", zei een woordvoerder van het platform.

"De ontwikkeling van YouView verloopt voorspoedig en onze aandeelhouders ondersteunen onze leveringsstrategie ten volle."