Misschien wil je hier voor gaan zitten: YouView staat op het punt om de rijken van het imaginaire te verlaten en het actuele in te gaan als openbare processen deze week beginnen.

De langverwachte internetgebaseerde tv-service zal 350 Britse huizen raken, die elk een web-connected set-top box zullen ontvangen.

Deze gelukkige 350 kan via de box inhaalservices zoals iPlayer bekijken, evenals enkele abonnements-apps waaronder Lovefilm. Nou, dat is ervan uitgaande dat het echt werkt.

YouHoo

Een woordvoerder van YouView vertelde de Financial Times dat als deze eerste proef een succes is, er binnen vier weken een bredere test kan worden uitgevoerd, waarbij duizenden huizen betrokken zijn. Zoals genoeg is opgemerkt, zal YouView waarschijnlijk pas na de Olympische Spelen een goede lancering krijgen.

Er is niet veel meer onthuld over de dozen, behalve dat ze ongeveer £ 200 kosten als ze eenmaal in de winkels van het Verenigd Koninkrijk zijn verschenen.

YouView begon het leven als Project Canvas en was bedoeld om in 2010 te lanceren. Probleem na probleem leidde tot vertraging na uitstel, met de vrees dat het project helemaal zou worden verlaten.

Maar nu Alan Sugar de teugels heeft gepakt, lijkt het alsof de dingen een beetje sneller lijken te gaan (hoewel dat hem er niet van weerhield de pauzes aan te brengen toen hij eerder deze maand niet tevreden was met de interface).

Van de Financial Times via The Telegraph