YouView heeft onthuld dat het nog steeds op schema ligt voor de uitgestelde lancering in 2012 en dat het eindelijk een opvolger van Anthony Rose heeft gevonden.

In een blogpost kondigde YouView de benoeming aan van Chris Bramley, voormalig hoofdarchitect bij BSkyB, als de nieuwe CTO en verklaarde dat de beoogde release nog steeds erg op de kaart was.

De blog maakte geen melding van Anthony Rose, een van de grote namen in verband met YouView, hoewel hij slechts zes maanden deel uitmaakte van de IPTV-joint venture..

Juiste expertise

YouView gemarkeerd in de blog dat Bramley binnenhaalt - die werkte aan Sky Go en de rest van Sky's on-demand services - ervoor zal zorgen dat de onderneming technisch gezien slim genoeg is.

Over de benoeming gesproken, Richard Halton, CEO, YouView zei: "Chris heeft zijn leiderschap op het gebied van technologie bewezen door het leveren van innovatieve nieuwe diensten aan Britse huizen.

"Hij heeft de juiste expertise om het technische team van YouView door de lancering te leiden en de toekomstige groei van het platform te ondersteunen." Ik ben verheugd hem aan boord te mogen verwelkomen. "

YouView is een on-demand IPTV-initiatief voor de set-top box-markt en wordt ondersteund door de BBC, ITV, BT, Channel 4, TalkTalk, Arqiva en Channel 5.

Sky is in het verleden voorzichtig geweest met YouView, in de overtuiging dat de service een niche wordt, dus het is interessant dat de onderneming erin geslaagd is om één van de leidende technologiekoppen van het bedrijf te bereiken.