YouView CEO Richard Halton heeft zijn hoop bevestigd dat Sky en Virgin Media uiteindelijk een belangrijk onderdeel zullen uitmaken van de IPTV-service wanneer het volgend jaar arriveert.

Hoewel zowel Sky als Virgin openhartig zijn geweest in hun irritatie met de hele propositie van Project Canvas sinds het begin en de uiteindelijke evolutie in YouView, heeft noch de betrokkenheid in het platform volledig uitgesloten.

"Ik denk dat als je naar Virgin kijkt en in mindere mate naar Sky, ze over het algemeen eerlijk en open zijn over de propositie," vertelde Halton TechRadar.

Het platform verworpen

"Ik denk dat het belangrijk is om te zien dat we praten met een consument die Sky en Virgin heeft afgewezen, dus het is eigenlijk een kans om hun content bij het publiek te brengen die hun platform niet zou kopen," ging hij verder.

"Ik verwacht niet dat ze het vanaf de daken zullen zingen, maar de tijd zal het uitwijzen."

Het was pas in mei dat Sky Player-hoofd Griff Parry TechRadar vertelde dat hij een kijkopdracht zou spelen met YouView - dan Canvas.

Niet uitsluiten

"Ik zei in het openbaar dat ik het niet zou uitsluiten," zei Parry. "[Sky's] grootste zorg had meer te maken met het deel dat de BBC speelt.

"We zijn niet vijandig tegenover verbonden apparaten en we willen kansen graag omarmen," voegde hij eraan toe

"Dat is waar het Sky Player-programma over gaat, en het is altijd duidelijk geweest dat Canvas een van de vele platforms op dit gebied is.

"Er is veel Canvas retoriek geweest die suggereert dat dit de enige oplossing zal zijn, maar het wordt duidelijk dat dit niet zal gebeuren.

"Canvas ... zijn een van de vele platforms in een ruimte waar zoveel gebeurt, dus het gaat erom prioriteit te geven aan de juiste dingen."

Virgin on onwaarschijnlijk

Het vooruitzicht dat Virgin Media betrokken raakt, lijkt snel te zijn vervaagd na de verkoop van zijn VMTV-kanalen.

De kabelreus heeft echter dit jaar een connectie met TiVo, waardoor er veel IPTV-functionaliteit naar zijn settopboxen zal worden gebracht.