YouView - de budget-tv-rivaal voor Sky en Virgin - moet misschien zijn naam veranderen, omdat het een rechtszaak van het Hooggerechtshof over zijn handelsmerk heeft verloren.

Het was in beroep tegen een eerdere beslissing over inbreuk op het handelsmerk die het Intellectual Property Office (IPO) in mei had gemaakt.

Volgens de oorspronkelijke beslissing was de YouView-naam te veel op de Your View-services van telecommunicatiebedrijf Total Ltd. De gelijkenis "kan verwarring veroorzaken", zei de IPO..

YouView voerde aan dat de naam niet al te veel op elkaar leek en daarom zou het moeten worden toegestaan ​​om het als handelsmerk te gebruiken. Maar de heer Justice Floyd gooide zijn argument naar voren en bevestigde de beslissing van de IPO. Hij zei dat de raadadviseur-auditeur "tot een conclusie was gekomen waarop zij recht had om te bereiken" en dat "de relevante goederen en diensten sterk op elkaar leken".

YouView, onze naam

De advocaat van Total Ltd wees erop dat het Your View-handelsmerk sinds november 2009 is geregistreerd. "Onze klant heeft het juiste gedaan om een ​​merk te verdedigen dat cruciaal is voor hun bedrijf en dat van hen wettelijk is," zei hij. "We verwelkomen de uitspraak van de rechter."

Dus YouView kan zijn naam vanaf nu niet als handelsmerk gebruiken. Maar het ziet er niet naar uit dat het zichzelf nog iets anders gaat noemen.

"YouView is niet van plan de naam te veranderen", zei een YouView-vertegenwoordiger. "Deze kwestie is complex en onderhevig aan een aantal lopende juridische acties en zal worden afgehandeld in de rechtbank."

Antwoord van Total Ltd? Het gaat het najagen. Managing director Stuart Baikie zei in een verklaring dat het bedrijf "het recht en de intentie had om verdere actie te ondernemen om ons merk te beschermen." We zullen binnenkort verdere inbreukprocedures in het High Court beginnen, waarschijnlijk met inbegrip van een verbod om hun gebruik van de merk, schade en kosten, omdat wij van mening zijn dat ze nog steeds handelen zonder rekening te houden met ons geregistreerde merk en zakelijke belangen. "

Vechtende woorden. We zullen moeten afwachten en zien hoe deze eruit pakt, maar het ziet er niet goed uit voor het lot van Lord Sugar.