YouView kan eindelijk een lanceringsdatum voor het VK hebben, aangezien sprekers op de Digital Television Group-top hebben laten weten dat het op 14 mei zal landen.

Telegraaf-journaliste Emma Barnett sprak op de conferentie en vertelde de aanwezigen dat de lancering gepland staat voor mei, hoewel het niet duidelijk is of dit een officiële datum is of een verwachte datum..

YouView, een IPTV-service bedoeld om inhaaldiensten van de BBC, ITV, Channel 4 en andere terrestrische omroepen bij elkaar te brengen, is herhaaldelijk vertraagd, met de oorspronkelijke lanceringsdatum voor 2010.

Het televisielandschap is in 2012 heel anders dan in 2010, met de meeste televisies die nu worden geleverd met smart TV-mogelijkheden, om nog te zwijgen van de toegang tot inhaalservices via gameconsoles, tablets en zelfs smartphones. Wanneer het wordt gestart, zou YouView een behoorlijk gevecht kunnen zijn.

Freeview Smart

Directeur van Freeview, Ilse Howling, denkt niet dat het IPTV VOD-schip heeft gevaren, en zegt afgevaardigden: "Er begint hier een hele grote markt en we willen allemaal die verbonden kans aangrijpen."

Ze voegde eraan toe dat Freeview ook vertakt kan worden in verbonden TV onder de eigen banner, en zegt: "Er kan ruimte zijn voor zoiets als" Freeview Smart "- wie weet waar dat zou kunnen gaan."

Van Twitter en Digital TV Europe