YouView heeft door de High Court laten weten dat zijn naam inbreuk maakt op een handelsmerk - met de houder Total nu op zoek naar een verbod om het aangesloten tv-platform niet meer te mogen gebruiken om zijn naam te gebruiken.

De heer Justice Sales oordeelde dat het handelsmerk van Total Ltd. voor 'Yourview' werd geschonden door het verbonden platform dat alle belangrijke terrestrische stations, BT, Talk Talk en Arqiva als partners telt.

YouView - dat begon als Project Canvas - heeft het moeilijk gehad sinds zijn oprichting, met enorme vertragingen bij de lancering en high profile executive exits - inclusief Sir Alan Sugar.

Valse dageraad?

De aangesloten televisiezender leek over de bult te zijn, met een steeds indrukwekkender aanbod, maar de laatste uitspraak zal als een enorme klap komen.

Total - een onafhankelijk telecommunicatiebedrijf - zal nu: "een verbod instellen tegen YouView om verder gebruik van de naam 'YouView' te voorkomen, samen met financiële betaling en juridische kosten, naast andere rechtsmiddelen. '

In een gesprek met TechRadar heeft YouView aangegeven dat het de beslissing zal nemen met een woordvoerder die zegt: "We zijn van plan om in beroep te gaan tegen de beslissing van de rechtbank, omdat er volgens ons geen verwarring bestaat tussen onze tv-dienst aan de consument, YouView en de business-to-business. zakelijk facturatieplatform, Yourview, geleverd door Total Ltd. "

  • Wil je de toekomst van televisie leren kennen? We hebben een glimp opgevangen in een kristallen bol