Hoewel de YouTube-investering in VR leuk was om te bekijken, zijn 360-gradenvideo's niet de perfecte manier om alle soorten inhoud te bekijken, vooral omdat een meerderheid van de VR-kijkers de eerste 90 graden toch bekijkt.

Om deze reden heeft YouTube VR180 aangekondigd, een nieuw formaat dat de onderdompeling van 360-gradenmateriaal combineert met de uitvoerbaarheid van "platte" video.

In wezen een 360-graden VR-video in tweeën gesneden, toont de VR180-video een beeld van 180 graden dat nog steeds kan worden verkend met headsets zoals Google Cardboard, Daydream View en zelfs PSVR.

Echter, anders 360-graden video, VR180-inhoud wordt eenvoudig plat op een 2D-scherm met minimale rek of kromming, waardoor het lijkt op een dagelijkse YouTube-video - geen head-tippen of vegen rond het scherm vereist.

(Afbeelding: © YouTube)

De helft van de graden, de helft van de moeite

Het voordeel hiervan is niet alleen het produceren van VR-beelden efficiënter
- je hebt op een bepaald moment de helft minder ruimte om te filmen - maar het stelt videomakers ook in staat om VR-video's te maken die werken op normale schermen zonder dat kijkers handmatig hun beeld moeten aanpassen om alles te zien.

YouTube werkt ook samen met hardwarepartners YI, Lenovo en LG om camera's te maken die VR180-opnames kunnen maken en is van plan om geselecteerde videomakers de mogelijkheid te bieden om een ​​VR180-compatibele camera uit te lenen om het zelf uit te proberen.

Benieuwd hoe VR180 eruitziet op uw headset ... of monitor? YouTube heeft een afspeellijst met video's gemaakt met behulp van het experimentele formaat, waaronder de onderstaande met een 50-pond rubberen bandbal die in twee wordt gezaagd. Ah, de toekomst!

  • Dit zijn de beste VR-games voor pc, mobiel en console