Blader door de TechRadar-archieven (iets dat we elk weekend graag doen) en het zal niet lang duren voordat je een artikel vindt over de plannen van YouTube voor een abonnementsoptie. Het is iets dat al heel lang in de pijplijn zit.

Het lijkt nu dat de tijd rijp is voor een volledige lancering: Re / code meldt dat "inhoudseigenaren" (de professionals van YouTube) door Google zijn verteld om zich voor te bereiden op een "advertentievrije versie" van YouTube, "beschikbaar voor fans voor een maandelijks bedrag ".

Er is geen sprake van een date, maar insiders van de branche zeggen dat eind oktober een veilige gok is. Wellicht horen we op dinsdag dinsdag meer over het nieuwe premium abonnement op het Nexus-evenement.

Daar voor het geld

Als er berichten te geloven zijn, wordt deze nieuwe, advertentievrije optie toegevoegd aan YouTube Music Key, die al deel uitmaakt van Google Play All Access. Met andere woorden, meld je aan voor een en je krijgt de anderen voor je $ 9,99 (of £ 9,99) per maand binnengehaald.

YouTube Music Key verwijdert advertenties uit muziekvideo's en laat je ze op de achtergrond op mobiele apparaten afspelen. Het klinkt alsof deze nieuwe optie alle advertenties van de site volledig zou verwijderen.

Het lijkt misschien alsof YouTube doorspekt is met advertenties, maar de portal maakt eigenlijk niet veel geld voor Google, ondanks zijn immense populariteit. Google zelf zou daar waarschijnlijk goed mee zijn - het bedrijf heeft geen tekort aan contanten - maar het staat onder druk van uitgevers om hun inkomsten te vergroten.

  • Dompel jezelf onder in Star Wars met de eerste 360 ​​video op Facebook

Via het volgende web