• Bijwerken: YouTube Red is officieel live gegaan. Je kunt vanaf vandaag een abonnement kopen voor $ 9,99, maar let op: je kunt een gratis proefperiode van een maand krijgen om het eerst te testen.
    YouTube Red is op dit moment exclusief in de VS, maar een woordvoerder van YouTube verklaarde dat er plannen zijn om in 2016 uit te breiden naar meer regio's.

Lees verder voor meer informatie over YouTube Red

YouTube heeft eindelijk zijn geruchtenadvertentievrije abonnementsservice aangekondigd. Het wordt YouTube Red genoemd en je $ 9,99 krijgt je advertentievrije toegang tot de enorme catalogus met video's van YouTube en (verassing!) Google Play Muziek.

Vanaf 28 oktober kunnen YouTube Red-abonnees ook video's lokaal opslaan voor offline weergave. Heb je een lange vliegtuigvlucht of sta je ondergronds in de trein? Nu kunt u uw apparaat vooraf laden met inhoud van uw favoriete YouTube-kanalen, zelfs die op de onlangs gelanceerde YouTube Gaming-site.

Maar er is meer aan de hand. Zoals ik eerder al zei, geeft toegang tot 's werelds grootste verzameling door gebruikers ingezonden video's u ook toegang tot een van' s werelds grootste muziekcollecties: Google Play Music. Dit maakt YouTube Red een van de betere deals als je een fan bent van zowel muziek als video. (Als u nieuwsgierig bent, hebben de huidige abonnees van Google Play Music automatisch toegang tot YouTube Red.)

Ten slotte geeft YouTube Red abonnees de mogelijkheid om inhoud op de achtergrond af te spelen. Vreemd genoeg is dit iets dat met de YouTube-app nog niet mogelijk was op mobiele platforms. We hebben waarschijnlijk allemaal geprobeerd om op een bepaald moment multi-tasken tijdens het bekijken van een YouTube-video, alleen om de video te laten stoppen met spelen.

In vergelijking met video-abonnementsservices, zoals Hulu en Netflix, geeft YouTube Red je alleen toegang tot door gebruikers ingezonden video's. Zoals het bedrijf dat video's host, zegt: "De voordelen van YouTube Red werken niet op YouTube-video's die u betaalt om te bekijken, zoals betaalde kanalen, huurfilms en pay-per-view-aankopen." Dit geeft de service een unieke, grassroots edge ten opzichte van de concurrentie, maar een die een beetje saai is als je de nieuwste Hollywood-films wilt bekijken zonder extra kosten.

Amerikaanse kijkers kunnen YouTube Red op grootte uitproberen met een gratis proefperiode van één maand wanneer deze op 28 oktober wordt uitgebracht. Wat degenen buiten de VS betreft, heeft YouTube bevestigd dat ze in 2016 willen uitbreiden naar meer regio's

Wat vind je van YouTube Red? Het lijkt niet op Hulu en Netflix-gebruikers in te gaan, maar is het voldoende om trouwe klanten te verleiden van Spotify, Tidal en Apple Music.?

  • Hier zijn vijf manieren waarop YouTube Gaming Twitch kan verslaan