YouTube heeft geprobeerd zijn act op te ruimen na een schandaal dat begon na de populaire YouTuber. Logan Paul toonde beelden van een zelfmoordslachtoffer in het Aokigahara-bos in Japan, maar in dit proces offert het zijn reputatie op als een plaats waar kleine kanalen kunnen verdienen contant geld.

Ten goede of ten kwade is de nieuwste poging gericht op het kalmeren van adverteerders die beschuldigingen willen vermijden dat ze problematische gebruikers zoals Paul financieren..

Zoals zo vaak gebeurt, zijn het echter de kleine mensen die zich tijdens het proces pijn doen.

Afgelopen nacht kondigde Paul Muret, Google's VP van display, video en analyse, aan dat alleen kanalen met ten minste 1.000 abonnees en 4000 uur kijktijd in de afgelopen 12 maanden in aanmerking zouden komen voor het verdienen van geld van de advertenties die op de site worden weergegeven.

Voorheen moesten kanalen slechts 10.000 totale paginaweergaven hebben om in aanmerking te komen voor het YouTube-partnerprogramma.

Muret doet zijn best om te benadrukken dat "alleen de grootte niet voldoende is om te bepalen of een kanaal geschikt is om te adverteren", en hij voegt eraan toe dat Google ook factoren als "betrokkenheid van publiek en het gedrag van de maker" in aanmerking neemt bij het bepalen van de geschiktheid.

Toch maakt Google duidelijk dat kleinere kanalen gewoonweg de tijd niet waard zijn voor de technologiegigant, omdat de post vervolgt met te zeggen dat de YouTube-kanalen die in de nasleep van de veranderingen zijn blijven staan ​​"meer dan 95% van het bereik van YouTube vertegenwoordigen voor adverteerders. "

Als je van plan bent om het op YouTube te maken in deze tijd van verhoogde video-gerichte inhoud, met andere woorden, moet je snel groot worden of naar huis gaan.

Het besluit van YouTube lijkt bijzonder streng, aangezien Logan Paul bijna 16 miljoen abonnees heeft en eigenaren van kleine kanalen overal op YouTube en andere sociale mediaplatforms zoals Twitter erop wijzen dat zij degenen zijn die betalen voor zijn ongepaste berichten.

Veel om mee om te gaan

In sommige opzichten is de zet echter wel logisch. Google zegt ook in de aankondiging dat het de kanalen van het Google Preferred-programma handmatig gaat bekijken voor de meest populaire kanalen, en dat proces zal ongetwijfeld meer tijd kosten dan het vorige model.

Aangezien YouTube een van 's werelds populairste websites is, verminderen de nieuwe regels aanzienlijk de hoeveelheid inhoud die direct moet worden geanalyseerd.

Daarnaast zegt YouTube dat het op enig moment in de komende maanden een "three-tier suitability system" zal introduceren, dat adverteerders meer controle geeft over waar hun advertenties verschijnen.

Er moest duidelijk wat gebeuren, maar met deze oplossing verliezen we te veel in het proces?

  • Vind de beste gratis video-editor die er is